Futura


'ROUND ABOUT JAZZ

..

10,60€

24 ΩΡΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑ

Τα παιδιά δεν γεννιούνται με προδιαγεγραμμένες πεποιθήσεις για τον εαυτό τους. Μαθαίνουν τι να πιστεύουν για τον εαυτό τους από το πώς τους φερόμαστε και το τι πιστεύουμε εμείς γι’ αυτά. Μαθαίνουν ότι αξίζουν τόσο όσο τους δείχνουμε με τη δική μας συ..

12,72€

BÉTON ARMÉ: ΑΠΟΔΟΜΩΝΤΑΣ (ΓΙΑ ΛΙΓΟ) ΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟ

Όσοι ασχολούμαστε κριτικά με τις υποθέσεις των στρατιωτικών εφαρμογών έχουμε συχνά την τάση να στεκόμαστε με δέος μπροστά στις δυνατότητες των στρατιωτικών μηχανών, δημιουργώντας έτσι μία ακλόνητη και αρραγή εικόνα για τις ικανότητές τους. Η παρουσία..

10,60€

BIG PORTHER

Τον Γιακουμή, το παλικάρι που ποζάρει στ' οπισθόφυλλο, παλιότερα δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του. Ήταν ένας ασήμαντος, ένας Τίποτας, ένας Κανένας. Με τη συμμετοχή του στον Big Porther, απέκτησε φήμη. Έγινε πασίγνωστος, διάσημος, Πολύ-φημος. Συνεντεύξει..

4,66€

BORIS KIRPOTIN: ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

[...] Οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες. Κι όμως τα δυο χρώματα δεν παλεύουν μεταξύ τους. Πρόκειται περισσότερο για ένα παιχνίδι των χρωμάτων, που όμως δεν είναι χρώματα. Γιατί δεν υπάρχει απόλυτο μαύρο, μόνο οι σχετικοί τόνοι του μαύρου. Όπως και το ..

26,50€

CULT 2000. ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Εμπόριο θεών. Kυβερνονουάρ 2000. Νομπέλ στον Φίλιπ Κ. Ντικ. Αποχαιρετισμός στους μπίτνικ. Σώμα 21ου αιώνα. Φορητός Giger. Ο Homo-Techno. Στο ντιβάνι του Νάρκισσου. Η εκδίκηση του Alien. Οι φυλές των εικονογραφημένων. Βέντερς ώρα μηδέν. Ο Ουμπέρτο Έκο..

9,38€

DAVID CARSON ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

8,36€

DIGITAL TOPO-GRAPHIES

Το βιβλίο αυτό, ως κατάλογος, εμπεριέχει τις ερευνητικές μελέτες οι οποίες καταγράφουν τις τρέχουσες τάσεις της αρχιτεκτονικής έρευνας και παρουσιάστηκαν στο φυσικό χώρο της έκθεσης με τίτλο "ψηφιακές τοπο_γραφίες".Παράλληλα, περιέχει κείμενα θεωρητι..

21,20€

DO.CO.MO.MO. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ

Η πολεοδομία του Μοντέρνου επιχείρησε να συνθέσει τις κοινωνικές και μεταρρυθμιστικές ιδέες, τα τεχνολογικά επιτεύγματα, τη μέριμνα για τη δημόσια υγεία και τις αισθητικές αναζητήσεις της νεωτερικής εποχής. Η απήχησή της στην ελληνική πόλη δεν είναι ..

24,38€

DO.CO.MO.MO., Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ. 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DOCOMOMO

Ο έκτος τόμος των Τετραδίων του Μοντέρνου είναι αφιερωμένος στην επέτειο των 25 χρόνων από την ίδρυση του ελληνικού docomomo. Περιλαμβάνει μια σειρά δοκιμίων που αναδεικνύουν κτίρια του ελληνικού μοντερνισμού που έτυχαν καλύτερης ή χειρότερης μοίρας ..

15,90€

DO.CO.MO.MO.: ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ

Το μοντέρνο πνεύμα ήταν η πιο σημαντική δύναμη επαναπροσδιορισμού της αρχιτεκτονικής και της τέχνης σε ολόκληρη την Ευρώπη στις δεκαετίες του 1920 και 1930. Και οι εκδοχές του μοντέρνου στην Αθήνα του μεσοπολέμου αποτέλεσαν σημεία συνάντησης των δημι..

15,90€

FLASHBACK, ΡΕΝΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ (2ΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Εκεί που οι περισσότεροι καλλιτέχνες βάζουν το σώμα ως πρώτη δυναμική του έργου, η Παπασπύρου μετατρέπει τη ζωγραφική σε κοινωνικό και ιστορικό δέρμα που επεξεργάζεται με τέχνη, σοφία και αφοσίωση. Εκεί όπου οι περισσότεροι βλέπουν το αντικείμενο σαν..

42,40€

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ GRAFFITI ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι δημιουργοί που παρουσιάζονται στις σελίδες της έκδοσης πραγματοποίησαν κατά την περίοδο 1984-1994 τις πρώτες εξορμήσεις τους αφήνοντας τα πρώτα ίχνη του γκραφίτι στον ελλαδικό χώρο, όντας σε συγχρονισμό με το ξεκίνημα του γκραφίτι σε άλλες πόλεις ..

31,80€

INTOTHEPILL VOL.01 (2ΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Το intothepill είναι μια καλλιτεχνική πλατφόρμα που δραστηριοποιείται με σκοπό την ανάπτυξη ενός κοινού τόπου ανταλλαγής και συνεργασίας, τη δημιουργία δικτύων, την έρευνα και τον πειραματισμό με καλλιτέχνες που ασχολούνται με τα νέα μέσα. Την βασική..

15,90€

KOSTAS BASSANOS SILENCE

Μέσα στο χώρο της Σιωπής -ας μην λησμονούμε ότι η σιωπή είναι ένας τόπος όπου η αλήθεια καταστρέφεται- δεν ακούγεται κιχ. Η μοναδική ομιλία είναι αναμεταξύ των έργων, των αναφορών τους, ανάμεσα στα έργα και τις αναφορές. Κάθε ομιλία άλλωστε βγαίνει α..

12,72€

LENIN IST KAPUTT!

Η ανά χείρας έκδοση δεν φιλοδοξεί να περάσει κάποια πολιτική γραμμή, αλλά όλα τα κείμενα που περιέχει είναι πολιτικά στρατευμένα. Δεν πρόκειται επίσης για ακαδημαϊκή ιστοριογραφία, αλλά τα κείμενα στηρίζονται στην τριβή με την ιστορική έρευνα και δεν..

10,55€

RENA PAPASPYROU, PHOTOCOPIES

Η ιδέα για το ανά χείρας βιβλίο προέκυψε αυθόρμητα όταν πρωτοείδα τις "αυτοφωτοτυπίες" της Ρένας Παπασπύρου. Πρόκειται για φωτοτυπίες του κεφαλιού της ίδιας οι οποίες, εν είδει άμεσων αυτοπρωσοπογραφιών, αποτελούν εξαίσια δείγματα μιας σειράς 300 περ..

19,08€

RESTITUTIONS

Τα κείμενα που περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο του Νίκου Δασκαλοθανάση έχουν γραφτεί σε άτακτα χρονικά διαστήματα, τα περισσότερα την τελευταία επταετία. Τρία είναι τα κοινά τους χαρακτηριστικά: κατά πρώτον, έχουν γραφτεί από τον ίδιο άνθρωπο (ό,τι κα..

14,84€

SOAP OPERA

Τα παράλογα και τα περίεργα γεγονότα είναι λιγότερο έντονα απ' όσο περιμένουμε, και πιο σπάνιο απ' όσο φοβόμαστε. Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει στο SOAP OPERA. Μια ιστορία που αναμιγνύει τις θεωρίες συνομωσίας, την jazz, την ίντριγκα, το αλκοόλ, τα αιλου..

12,72€

STIRNER - NIETZSCHE - FOUCAULT

Ήδη από το 1784 ο Kant έθεσε το ερώτημα "Τι είναι διαφωτισμός;", στρέφοντας την προσοχή του σε εκείνη τη διάσταση του χρόνου που αναδεικνύει πάντοτε το νέο, το μοντέρνο-δηλαδή, στο παρόν. Η απάντηση που έδωσε και η οποία έκτοτε κατέστη κυρίαρχη υπογρ..

21,20€

THE PLOTLESS ROOM: I LIE TO HISTORY

PlaceLineLack PlaceLineLack_εγκατάσταση The Plotless Room_Αρχείο Κείμενα Σωτήρης Μπαχτσετζής Queer νοηματοδότηση: ένας Μηδενικός τόπος αντίστασης Φοίβη Γιαννίση Αδύνατος Νόστος Για το έργο PlaceLineLack της Βασιλείας Στυλιανίδου Μπερντ Τέρνες Στο Λαβ..

36,04€

TRAUMA QUEEN (2ΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ)

"Πολυμορφία εικαστικών μέσων [γλυπτική, ζωγραφική, βίντεο, περφόρμανς, φωτογραφία και εγκατάσταση] σε μια κατά γενική ομολογία ουσιαστική, δραστική, αληθινή (ανα)ψηλάφηση απωλειών και στιγμάτων, ψυχολογικών και σωματικών, κοινωνικών εν τέλει. Μια δου..

21,20€

TRY AGAIN, FAIL AGAIN, FAIL BETTER

Ο Νίκος Ναυρίδης, ήταν η πρόταση για το φεστιβάλ Αισχυλείων 2013, που ανέλαβε να δημιουργήσει μια εικαστική εγκατάσταση στο παλιό ελαιουργείο της Ελευσίνας.Ο χώρος του ελαιουργείου, είτε ως θέση γεωγραφική, ανάμεσα στο βιομηχανικό λιμάνι, τη θάλασσα,..

12,72€

VAROTSOS

[...] Θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι η γλυπτική του Κώστα Βαρώτσου παρουσιάζει σύνθετες προβληματικές που δύσκολα εντάσσονται σε παραδοσιακά σχήματα. Για να κατανοήσει κανείς όλες τις μορφικές και θεματικές ανάγκες που υπάρχουν στο έργο του, το πρώτο πο..

53,00€

VENIA DIMITRAKOPOULOU, MAPPING ONESELF

Μπλε πολυκατοικίαΈνα διαμέρισμα που το κατοίκησα με τον τρόπο που κατοικεί κανείς τα όνειρά του.Ένα κρεβάτι στο οποίο δεν ξάπλωσε ποτέ κανείς.Δυο μαξιλάρια στα οποία κανένα κεφάλι δεν έγειρε.Μια μπανιέρα που έμεινε στεγνή.Μια κουζίνα στην οποία δεν ψ..

26,50€

VERS L.C. CONTRE, 16 PLUS 1 ΘΕΣΕΙΣ .

"Vers-L.C.-Contre", και σε ελληνική απόδοση "Προς-Ενάντια στον L.C.". Πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις του Le Corbusier. Λέξεις που αφενός ο ίδιος εμβληματικά τοποθέτησε στον τίτλο του πιο γνωστού βιβλίου του (Vers une Architecture), αφετέ..

21,20€

ΑΓΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑΤΟΥΑΖ

Χιλιάδες άνθρωποι σε αυτή την πόλη έχουν τουλάχιστον από ένα μικρό τατουάζ επάνω στο δέρμα τους. Ο Μιχάλης Ηλιού φωτογραφίζει αγόρια με τατουάζ. Οι φωτογραφίες του δεν επιζητούν καλλιτεχνικά εύσημα. Δεν φιλοδοξούν να είναι τίποτα παραπάνω από καταγρα..

9,91€

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΨΥΧΟΥΛΗΣ: TAGS: ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

- [...] Πολλές από αυτές τις στιγμές της παιδικής ηλικίας εκφράζονται μέσω του animation. Τι το ελκυστικό βρήκες σ' αυτή τη σύγχρονη μορφή αφήγησης; Πώς είναι να δημιουργείς με ένα μέσο το οποίο δεν έχει μια μακρά παράδοση στην Ελλάδα;- Δεν ζω απλώς ..

17,00€

ΑΜΕΡΙΚΗ

Η Αμερική δεν είναι ούτε ένα όνειρο ούτε μια πραγματικότητα, είναι μια υπερπραγματικότητα. Είναι μια υπερπραγματικότητα διότι είναι μια ουτοπία που από την αρχή βιώθηκε σαν πραγματοποιημένη. Όλα εδώ είναι πραγματικά, πραγματιστικά, και όλα σας κάνουν..

10,60€

ΑΜΕΡΙΚΗ

..

8,48€

ΑΜΕΡΙΚΗ Β'ΕΚΔΟΣΗ

Η Αμερική δεν είναι ούτε ένα όνειρο ούτε μια πραγματικότητα, είναι μια υπερπραγματικότητα. Είναι μια υπερπραγματικότητα διότι είναι μια ουτοπία που από την αρχή βιώθηκε σαν πραγματοποιημένη. 'Ολα εδώ είναι πραγματικά, πραγματιστικά, και όλα σας κάνου..

10,60€

ΑΝΑΦΟΡΑ / ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Πόσο εφικτή είναι μια αναπαράσταση;Πόσο τα υπολείμματα του πραγματικού, οι αφηγήσεις και τα ιστορικά τεκμήρια επηρεάζουν τη διαχείριση της μνήμης;Όποιες κι αν είναι οι απαντήσεις, 24 καλλιτέχνες δημιουργούν με τόλμη, ειλικρίνεια και ελευθερία τη διαδ..

12,72€

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Η γνώση είναι περιορισμένη κατασκευή με ασυνεχή ψηφία, ο κόσμος κυλάει ενιαίος και αδιατάρακτος μέσα στην άπειρη συνέχειά του· η φιλοσοφία δεν μπορεί να έχει άλλη σχέση με τη φύση από μια στιγμιαία και πάντοτε ατελή απόπειρα να συλλάβει λίγες μεμονωμ..

14,84€

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ

Πυρήνας της αρχιτεκτονικής δημιουργίας είναι η φαντασία και το πάθος του αρχιτεκτονούντος υποκειμένου. Αναφερόμενος σε αυτή την πτυχή, ο Νίκος Σιδέρης αναπτύσσει μια συνεκτική θέση: η αρχιτεκτονική είναι η φαντασίωση του αρχιτέκτονα διατυπωμένη στη γ..

15,90€

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΥΡΓΙΑ

Η έκφραση προηγμένη τεχνουργία [Τεχνουργία: σχηματισμός δια τεχνικών μέσων, περίτεχνη δημιουργία] αντί της προηγμένης τεχνικής ή τεχνολογίας χρησιμοποιείται για να υποδηλωθεί η διαφορά -σχεδόν η αποκοπή- των σύγχρονων τεχνητών συστημάτων τόσο από τη ..

24,38€

ΑΣΣΑΣΣΙΝΟΙ

Ο βαρόνος Antoine Isaac Silvestre de Sacy υπήρξε ένας από τους πιο διαπρεπείς μελετητές της Ανατολής κατά τον 19ο αιώνα καθώς και ο θεμελιωτής του σύγχρονου οριενταλισμού. Ο de Sacy διατήρησε ένα δια βίου ενδιαφέρον για την έρευνα της θρησκείας των ..

7,42€

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

..

12,72€

ΑΥΤΟΣΤΕΓΑΣΗ, ΤΩΡΑ!

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πρώτη απόπειρα να φωτιστεί η "αθέατη" πλευρά της αμερικανικής βοήθειας στην Ελλάδα, η βοήθεια στη στέγαση: ένα απολύτως προσδιορισμένο επεισόδιο που τοποθετούσε το δίλημμα "καπιταλισμός ή κομμουνισμός" στο πολύ οικείο επίπ..

9,54€

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΩΤΣΗΣ, Η ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ

"Ο άνθρωπος ως δημιουργός αλλά και ως δημιούργημα της ίδιας της φύσης, ως μέρος της, αποδεχόμενος τη θνητότητά του. Η συμπερίληψη της υποκειμενικότητας της φύσης, αυτός ο αέναος κύκλος ζωής και θανάτου.Πάντα με την ίδια ελπίδα θα αναζητώ εκείνη τη γη..

15,90€

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΚΟΜΙΚΣ

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, θα γνωρίσετε μια πλειάδα πραγματικά υπέροχων γυναικών. Άτακτες, παμπόνηρες, αλλά και υπαρξιακά προβληματισμένες μικρούλες, που θα σας μιλήσουν για τη σκληρότητα αλλά και τη σοφία της παιδικότητας. Σαγηνευτικές γυναίκες..

15,90€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 129 (4 Σελ.)