Imagedgd


1821-2021 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

1821 - 2021Η καλλιτεχνική δημιουργία είναι ένας ιδανικός χώρος για να ασκηθεί η ελευθερία. Οι αγωνιστές του 1821, πρόγονοί μας, αναζητούσαν την ελευθερία και πολέμησαν για να την αποκτήσουν όπως και ο ελεύθερος καλλιτέχνης, εμπνευσμένος δημιουργός θα..

18,00€

ΑΛΩΣ ΚΑΙ ΣΤΕΜΜΑΤΑ

Η θαμπότητα της "άλω", η επικείμενη κακοκαιρία, το αναπάντεχο και το ρίσκο χαρακτηρίζουν μερικά διηγήματα. Μέσα στην ομίχλη του χρόνου, στη ζυγαριά των πεπραγμένων, στην επισκίαση των πλανητών ταράζουν την έκβαση των γεγονότων. Υπάρχουν όμως τα "στέμ..

12,19€

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΕΡΓΑ

..

18,02€

ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΣΟΥΒΕΝΙΡ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

13,44€

ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΘΕΞΙΣ

Η ποιητική συλλογή "Ελλήνων μέθεξις" διαθέτει ως βασικό στοιχείο παρουσίασης των έργων της, την αγάπη προς την εξέλιξη, τον διαρκή αγώνα για τη Δικαιοσύνη και την Ελευθερία, την ποιητική αποτύπωση της αρετής και της αγάπης, μέσω σημαντικών Ελλήνων κα..

10,60€

ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ

Παπάς και δάσκαλος ο παπα Γιάννης Σαββανής. Με συνεχή παρουσία στο χωριό της Κορακιάνας μέχρι τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Η πολύπλευρη δραστηριότητά του στο χώρο της εκκλησίας, του σχολείου, της Κοινότητας και της κοινωνίας του χωριού καταγράφεται ..

20,00€

ΕΝΝΕΑ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ: ΓΗ

Θεατρικοί μονόλογοι...

10,60€

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΧΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΟΚΑ ΜΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

Μια από τις εκκλησίες του χωριού, των Σιναράδων Κέρκυρας, θεμελιωμένη από τα πολύ παλιά χρόνια, είναι της Υπεραγίας Θεοτόκου, με το προσωνύμιο της Δεχουμένης...

7,42€

Η ΖΑΛΙΣΜΕΝΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ

Μια περιπλάνηση συντροφιά με τα γράμματα, στο ονειρικό ταξίδι της αλφαβήτα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)..

12,00€

Η ΚΟΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ

Ως έφηβοι, νιώθουμε συνήθως πως οι μεγάλοι δεν μας καταλαβαίνουν και πως οι πράξεις μας κρίνονται άδικα. Ο κόσμος μας χρωστάει και γι' αυτό ό,τι και αν σκεφτόμαστε, νιώθουμε, κάνουμε, πρέπει να συναντά χαμόγελο και αποδοχή. Μέχρι ποιο σημείο όμως όλα..

14,84€

ΚΟΣΜΟΙ

..

10,60€

ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ Σ. ΑΛΑΜΑΝΟΣ

Ο Σπύρος με την ματιά του στον κόσμο των απλών πραγμάτων και στον μεγάκοσμο, με το χρωστήρα και την εξαίρετη παλέτα του, μα, πάνω απ’ όλα, με την μοναδική του ευαισθησία ψυχής και πνεύματος, αφού ταξίδεψε «Το απόλυτο σκοτάδι / το δίχως τέλος φως»,με ..

19,61€

ΜΙΑ ΑΧΤΙΔΑ ΗΛΙΟΣ

..

10,60€

ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

..

10,60€

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην πεζογραφική δημιουργία του Κωνσταντίνου Θεοτόκη κεντρική θέση έχουν τα κοινωνικά του ενδιαφέροντα για τους ανθρώπους της υπαίθρου (ρεαλισμός - ηθογραφία) και στα μετέπειτα έργα για την αστική ζωή...

10,60€

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΣΜΑΤΙΚΟΣ

«Ο μέγας Ασματικός» του Γιώργου Λαδοβρέχη είναι ένα πνευματικό συμπόσιο που γράφτηκε στον δίσεκτο καιρό της πανδημίας. Η γραφή του καθαρή και κρυστάλλινη, με αναπαραστατική πλαστικότητα πλούσια σε νοήματα που δένουν μεταξύ τους απαρτίζοντας ένα αρμο..

14,84€

Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΟΡΦΕΑΣ

Παιδικό βιβλίο συναισθημάτωνΑναφέρεται στην έννοια της φιλίας Που αποπνέει από μόνη της δυναμισμό, τρυφερότητα, ενδιαφέρον και αγάπη. Ο Ορφέας συναντάει την Ελπίδα και δεν είναι πια μόνος...

12,14€

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

..

9,95€

ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

..

14,43€

ΣΥΝΘΗΚΗ

..

8,96€

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ-ΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΟΡΦΑΝΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ

Βρες το μυστικό των όμορφων ονείρων. Πως τα όμορφα όνειρα γίνονται πραγματικότητα...

12,19€

ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟΥ

"Το κάψιμο του φλάμπουρου" και με υπότιτλο "Ένα μακρινό δράμα δύο κοντινών χωριών", ακολουθούμενο από ένα ποίημα, με τον τίτλο, με κεφαλαία επίσης γράμματα, "ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ", καθώς και από ένα επεξηγηματικό γλωσσάρι παλαιάς Κερκυραϊκής διαλέκτου...

7,42€

ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ

Το νησί της Κέρκυρας, στην Εποχή του Ορειχάλκου υπήρξε "To νησί της Σελήνης".Στην Αρχαϊκή εποχή, σε όλη την Ελλάδα, η λατρεία του Δία (πατριαρχία) είχε προβεί ήδη στην αντικατάσταση της αρχαιότερης λατρείας της Σελήνης, επιβάλλοντας ως επικρατούσα λ..

19,00€

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΜΑ

Αναφορικά με το περιεχόμενο αυτής της συλλογής, (και με κάθε ποιητική άδεια), είναι μια βιωματική και ιδιοσυγκρατική καταγραφή των περιπετειών του εαυτού, εντός ενός διφορούμενου σύμπαντος. Ένας ανομικός κόσμος που καιροφυλακτεί να καταβροχθίσει όλα ..

11,66€

Εμφάνιση 1 έως 37 από 37 (1 Σελ.)