Ίρις - Α. Σ. Φιλιππότης


ΟΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ

Σήμερα, λίγα χρόνια μετά την είσοδο στον εικοστό πρώτο αιώνα, τα πλανόδια επαγγέλματα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Κάποιο τελευταίοι Καστανάδες, Τυροπιτάδες, Σαλεπιτζήδες και Κουλουρτζήδες συνήθως έχουν στέκια, με τη μορφή ενοικίου. Οι παλιότεροι που πρ..

8,48€

ΟΙ ΜΑΣΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΧΟΥ

Εμπνευσμένοι στυλοβάτες του τραγουδιού οι Έλληνες στιχουργοί εκφράσανε ιδανικά την εποχή τους.Ο λόγος τους μεστός κι αληθινός, ήταν η δύναμη και η ευαισθησία της λαϊκής ψυχής.Μέσα από τα βιώματά τους ανεδύθησαν άφθαρτες εικόνες και κατεγράφησαν ανεπα..

15,90€

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

"... Ολόκληρο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το πρωί της 25ης Νοεμβρίου 1973, οπότε έφθασε σ' εμένα το πρώτο υπόμνημα Καραμανλή, μέχρι και το πρωινό της 30ης Νοεμβρίου, που ήρθε το δεύτερο - επί επτά δηλαδή ημέρες - με βασάνιζε το πελώριο δίλ..

26,50€

ΦΕΓΓΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ

Σ' αυτό ακριβώς το σημείο της υπέρβασης, στο σημείο που ξεκινά από μιαν αφήγηση για να προδιαθέσει σε μιαν άλλη, εκεί όπου οι ανθρώπινοι πόθοι μεταμορφώνονται σε ιστορικές πράξεις και όπου το ιστόρημα προσεγγίζει το μυθιστόρημα, κινείται το βιβλίο "Φ..

10,60€

ΧΩΡΙΣ ΜΕ

Ο τίτλος της ποιητικής συλλογής είναι σαφέστατα με πρόθεση! Εμπεριέχει μιαν αρνητικότητα, ως κυρίαρχο θέση, η οποία πολλές φορές λειτουργεί λυτρωτικά ως αντί-θεση, αποκαλύπτοντας παράλληλα τη διττή και ατελή φύση του σημαίνοντος. Με ή Χωρίς, Χωρίς με..

7,96€

Εμφάνιση 1 έως 6 από 6 (1 Σελ.)