Διάφορα λεξικά

Διάφορα λεξικά

ENGLISTORIA - ΤΟΜΟΣ: 1

Το βιβλίο "Englistoria: English through the study of History" επιχειρεί να συνδέσει την μελέτη της Αγγλικής Γλώσσας με την επιστήμη της Ιστορίας. Μέσα από την ανάλυση κειμένων ελλήνων και ξένων ιστορικών καλύπτονται ο ευρωπαϊκός 20ός αιώνας και οι αρ..

14,93€

ENGLISTORIA - ΤΟΜΟΣ: 2

Το βιβλίο "Englistoria: English through the study of History" επιχειρεί να συνδέσει την μελέτη της Αγγλικής Γλώσσας με την επιστήμη της Ιστορίας. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας. Στο δεύτερο τόμο του έργου αναλύον..

14,93€

HYPER LEXICON

..

29,00€

HYPER LEXICON

..

43,50€

MACMILLAN ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Το "Λεξικό της ιστορίας των επιστημών" είναι το πρώτο εννοιολογικά συγκροτημένο ιστορικό λεξικό της επιστημονικής σκέψης, για τους αναγνώστες που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των βασικών επιστημονικών εννοιών και για τον ρόλο της επιστήμης στον Δυτ..

35,00€

MARITIME ENGLISH FOR THE SHIPPING INDUSTRY

The book “Maritime English for the Shipping Industry” has been written to become an essential tool for the learning and understanding of maritime terminology. Therefore, it is addressed not only to university students of Maritime Studies, to deck cad..

38,16€

SCIENTIFIC ENGLISH FOR HEALTH AND CARING PROFESSIONS

Scientific English for Health and Caring Professions is a textbook for students of Public Health & Community Health, Nursing, Midwifery, Physiotherapy, Occupational Therapy, Social Work, Radiology, Optometry, Dental Technology, Medical Laboratories, ..

25,00€

ΓΕΡΜΑΝΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΟΡΟΛΟΓΙΑΣ - ΤΟΜΟΣ: 1

Ο πρώτος τόμος του γερμανοελληνικού λεξικού νομικής ορολογίας (Α-Κ) στις 1038 σελίδες του σε 60.000 περίπου όρους περιλαμβάνει τη βασική ορολογία και βιβλιογραφία όλων σχεδόν των κλάδων της Νομικής Επιστήμης καθώς και όρους των Οικονομικών και Κοινων..

52,41€

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΕ 15'

Το βιβλίο Επιστήμες σε 15' παρουσιάζει σημαντικές θεωρίες και προσεγγίζει με βατό τρόπο τα επιστημονικά φαινόμενα που παρατηρούμε καθημερινά γύρω μας. Κάθε κεφάλαιο πραγματεύεται -με έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο- ένα ενδιαφέρον ερώτημα από τους κλά..

11,00€

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΕ 15'

Ένα μίνι πρακτικό εγχειρίδιο για τις Επιστημονικές θεωρίεςΤο βιβλίο "Επιστημονικές θεωρίες σε 15’" προσεγγίζει ορισμένες από τις σημαντικότερες ιδέες που αναπτύχθηκαν από τα σπουδαιότερα επιστημονικά μυαλά -από την εξελικτική θεωρία έως τη θεωρία των..

11,00€

ΕΠΙΤΟΜΟ ΝΟΜΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

Ένα λεξικό νομικών όρων αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για τον φοιτητή, μπορεί όμως να αποδειχθεί χρήσιμο για τον νομικό, αλλά και για τον μέσο πολίτη.Με αυτό το στόχο συντάχθηκε το παρόν. Περιέχει τους χρησιμοποιούμενους νομικούς όρους (στην πλειονότητ..

40,00€

Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ

Τι συμβολίζει η λευκή φάλαινα στο "Μόμπι Ντικ"; Τι είναι η ροή της συνείδησης στη λογοτεχνία; Και τι κοινό έχουν η "Λολίτα" και "Το κουρδιστό πορτοκάλι"; Σε αυτό το συλλογικό έργο, καλύπτονται τα βασικά ρεύματα, θέματα και είδη της λογοτεχνίας και εξ..

22,00€

ΙΑΤΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΑΓΓΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΟ

[...] Υπογράφοντας σήμερα τον πρόλογο αυτό στο Ιατρικό λεξικό μπορώ να βεβαιώσω ότι πρόκειται για μια σημαντική και πρωτοπόρο συμβολή στη σωστή απόδοση, ερμηνεία, και χρήση στη γλώσσα μας παλαιών και σύγχρονων βιοϊατρικών όρων. Η προσπάθεια που έγινε..

85,00€

ΙΣΤΟΡΙΑ

Πού έγινε η πρώτη µάχη του Μεγάλου Αλεξάνδρου µε τους Πέρσες; Τι ήταν το πρώτο πολίτευμα της αρχαίας Αθήνας; Ποιον µήνα του 1941 επιτέθηκε η Γερμανία στην Ελλάδα; Πόσοι ήταν οι έφοροι στην αρχαία Σπάρτη; Πόσα ήταν τα ταξίδια του Κολόμβου προς την Αμε..

9,89€

ΛΕΞΙΚΟ ΟΜΑΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΤΟΜΟΣ: 1

[set 2 τόμων]Απαραίτητο βοήθημα για τη σπουδή της αρχαίας ελληνικής είναι το "Λεξικό ρημάτων". Η παρούσα έκδοση φιλοδοξεί να προσφέρει στους μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου ένα εύχρηστο και λειτουργικό βοήθημα που θα υπερκαλύπτει τις ανάγκες της εκπαίδευ..

21,58€

ΛΕΞΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Πάνω από πεντακόσια πορτραίτα ανθρώπων των γραμμάτων συνθέτουν αυτό το βιβλίο. Είναι ένα λεύκωμα ποιητών, πεζογράφων, δοκιμιογράφων, ιστοριογράφων (αλλά και καλλιτεχνών) των οποίων τα έργα περιλαμβάνονται, κυρίως, στα σχετικά βιβλία της πρωτοβάθμιας ..

2,69€

ΛΕΞΙΚΟ ΣΥΝΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΥΜΩΝ ΦΡΑΣΕΩΝ

[...] Η συλλογή και η επιλογή των συνώνυμων ιδιωματικών φράσεων απαίτησαν ικανό χρόνο και σκέψη. Τελικά, ακολουθήθηκε μία μέση οδός και τα κριτήρια επιλογής επικεντρώθηκαν στην παρουσίαση ιδιωματικών φράσεων οι οποίες δύνανται να θεωρηθούν εκφράσεις ..

20,00€

ΛΕΞΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Η επιστήμη της Ψυχολογίας βρισκόταν ανέκαθεν στο σταυροδρόμι πολλών διαφορετικών πεδίων του επιστητού, κυρίως της φιλοσοφίας, της ανθρωπολογίας και της κοινωνιολογίας. Εκτός αυτού, εντός της συναντώνται πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις της ανθρώπινης..

31,85€

ΛΕΞΙΚΟΝ ΚΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΝ ΙΛΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣΟΜΗΡΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ - ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟΝ

Μία ἔκδοση - σταθμός. Τὸ ἀρχαιότερο διασωθὲν Λεξικὸ τῆς Ἑλληνικῆς Γλώσσας -ἕνα Λεξικὸ 2000 καὶ πλέον ἐτῶν! Περιλαμβάνει πάνω ἀπὸ 3000 λήμματα τῶν Ὁμηρικῶν Ἐπῶν μὲ μοναδικὲς ἑρμηνεῖες καὶ ἐτυμολογίες. Ὁ Ἀπολλώνιος ἐτυμολογεῖ πλειάδα Ὁμηρικῶν λέξεων ἀπ..

21,30€

ΛΕΞΙΚΟΝ ΟΜΗΡΙΚΟΝ

Δια τα πολλά αυτού πλεονεκτήματα το βιβλίον τούτο τάχιστα εκτήσατο φίλους και μάλιστα εν τοις σχολίοις. Τη τετάρτη εκδόσει γενομένη κατά το 1883 ηκολούθησε μετά έτη ουχί πλήρη τέσσαρα η πέμπτη. Και επιπολαίως μόνον εάν παραβάλη την πάσαν νεωτέραν έκδ..

30,00€

ΜΙΚΡΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ

H σεξουαλικότητα σε εκατό λέξεις...Το σεξ έχει μια ιδιαιτερότητα που δεν υπάρχει σε καμιά άλλη πλευρά της ζωής: μπορεί να κατακτήσει ολόκληρη τη γλώσσα, να προσδώσει σεξουαλικό περιεχόμενο σε οποιαδήποτε λέξη, σε οποιαδήποτε φράση, ακόμα κι αν η κατά..

12,20€

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ 1 - ΤΟΜΟΣ: 23

Η δίτομη "Παγκόσμια ιστορία" της Εκδοτικής Αθηνών αποτελεί μια μοναδική προσφορά στην ελληνική βιβλιογραφία, καθώς είναι η πρώτη και μόνη θεματική και αλφαβητική ιστορική εγκυκλοπαίδεια, που έχει εκδοθεί στη χώρα μας. Στόχος της είναι να δοθεί η πλη..

40,31€

ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βιογραφικό Λεξικό 1300 αγωνιστών του 1821 από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη βασισμένο σε ανέκδοτες πηγές των γενικών Αρχείων του Κράτους και του Αρχείου Αγωνιστών της Εθνικής Βιβλιοθήκης...

14,93€

ΤΑ ΔΗΜΩΔΗ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ

Τα "Δημώδη Ονόματα των Φυτών" του ερευνητή Θ. Χελντράιχ είναι σημαντική μαρτυρία η οποία πιστοποιεί το ενδιαφέρον ξένων λογίων και επιστημόνων, μαρτυρία η οποία επιπλέον υπερβαίνει το στενό ενδιαφέρον των ειδικών. Οι περίτεχνες ονομασίες απέραντου αρ..

19,08€