Libro


BAISE-MOI

Τούτη η τρελή κούρσα με τα κλεμμένα αυτοκίνητα διανθίζεται από μουσικές φράσεις, ωμές κουβέντες που εκφέρονται σε φόντο ροκ ή ραπ μουσικής που ακούγεται από ένα γουόκμαν. Κάθε στάση σε πόλη προαναγγέλλει την ικανοποίηση μιας επιθυμίας ... να γαμάς όπ..

13,76€

ERNST ZILLER, ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

(. . .) Εκείνος που περιμένει από το βιβλίο αυτό σημαντικά νεότερα στοιχεία για τον αρχιτέκτονα Τσίλλερ, ίσως να απογοητευτεί. Εκείνος, όμως, που θα το διαβάσει θέλοντας να γνωρίσει τον άνθρωπο Τσίλλερ και την εποχή του, είναι σίγουρο ότι θα γοητευτε..

16,32€

FATIMA

Η μελέτη του Αλέξανδρου Τομπάζη για την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στη Φάτιμα είναι αποτέλεσμα διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού μεταξύ προεπιλεγέντων αρχιτεκτόνων, που προκυρήχθηκε το 1997. Τα θυρανοίξια της Εκκλησίας έγιναν στις 12 Οκτωβρίου 2007..

20,29€

LIMIT UP ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ

..

17,50€

MAY DAY, 10 ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Καταγραφή μελανών σελίδων της πρόσφατης Ιστορίας μας επιχειρεί με μια αφήγηση-καταγγελία η δημοσιογράφος Γεωργία Λινάρδου. Ρεαλιστικά -όσο το επιτρέπει η διακριτική αναφορά σε απόντες-παρόντες νέους ανθρώπους που θυσιάστηκαν στο όνομα της πατρίδα..

15,11€

ΑΓΙΟΣ Ο ΚΑΠΝΟΣ

Μια κωμική, συναρπαστική ιστορία του καπνού, και ειδικότερα του πούρου, από το 1492 ως τις μέρες μας. Ένα μνημείο στη φευγαλέα αυτή απόλαυση και στον τρόπο, με τον οποίο παρουσιάστηκε στη λογοτεχνία, το θέατρο και τον κινηματογράφο, για να καθιερωθεί..

18,50€

ΑΝΕΜΟΙ

Με μια πρωτότυπη προσέγγιση ο συγγραφέας επιχειρεί να αποκαλύψει τί είναι οι άνεμοι -και όχι μόνον από την άποψη της Φυσικής Ιστορίας: πώς έχουν φυσήξει στη μυθολογία και στην κοινωνία των ανθρώπων, πώς αναφέρονται στη λαϊκή παράδοση, πώς δρουν μέσα ..

35,50€

ΑΠ' ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΚΙ ΕΓΡΑΨΑ

Η Αρχιτεκτονική σήμερα είναι κυρίως η τέχνη της διαμόρφωσης του χώρου για τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για τον Άνθρωπο. Δηλαδή το περιβάλλον, μέσα στο οποίο ο άνθρωπος ζει, κινείται αναπτύσσεται και επιδίδεται στη δραστηριότητά του, είτ..

17,42€

ΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ

Είκοσι τρία χρόνια μετά την ομαδική σφαγή της οικογένειας των Μονζ, ο μοναδικός απόγονος - που ξέφυγε την οργή της φαλτσέτας και τις σφαίρες του Α' Παγκοσμίου - επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, αναμετριέται με τη μοναξιά, με τις μνήμες που κουβαλ..

10,77€

ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ

Ένα μικρό "πράσινο" βιβλίο για απλά προβλήματα υγείας και ομορφιάς.- για να καταπολεμήσετε την αναιμία, φάτε γλυκό καρυδάκι με το σιρόπι του μια φορά την ημέρα - για να έχετε κατάλευκα δόντια, τρίψτε τα με φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού - για να σας σ..

14,29€

ΓΥΜΝΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ

Ένας σύζυγος με χαμένη αυτοπεποίθηση χρειάζεται κατανόηση και στοργή. Μια γυναίκα απαιτεί ένα καλύτερο αύριο χωρίς να προδώσει ό,τι πιστεύει. Μια μητέρα που δικαιώθηκε. Ένας επιχειρηματίας πετυχημένος χάρη στην επιμονή του και ιδιαίτερα με τις επιλογ..

5,00€

Ε.Σ.Υ. ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Ο συγγραφέας, διευθυντής τότε δύο Αγγειοχειρουργικών Τμημάτων του Ε.Σ.Υ. (1985-2006), τα οποία οργάνωσε και λειτούργησε από το μηδέν, και που αντιστάθηκε στο "φακελάκι", ξεφυλλίζει το σημειωματάριό του και ξαναθυμάται... Οι είκοσι και μία σπαρταριστέ..

5,00€

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Αγαπητέ μου νέεΗ πολιτική καριέρα, για να είναι επιτυχής, έχει συγκεκριμένους και απαράβατους όρους και κανόνες που δεν θα τους βρεις γραμμένους σε εγχειρίδια, αφού μεταφέρονται μόνον από στόμα σε στόμα μεταξύ πατεράδων και γιων, θείων και ανιψιών, π..

12,23€

ΕΓΩ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΤΟ ΡΩΜΕΙΚΟ;

Δημοσιοποιούνται πραγματικές ιστορίες της καθημερινότητας, "Εκτός Ελλάδος" και "Εντός Ελλάδος", από το διάβα της ζωής, ενός αγγειοχειρουργού, που υπηρέτησε 40 χρόνια σε νοσοκομεία, στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Οι ιστορίες διανθίζονται με "επίκαιρου..

3,00€

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΑΝΗ

Αν η Τοσκάνη θεωρείται από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου, τότε δεν μένει παρά να είναι εδώ ο Παράδεισος. Η ομορφιά της πάει πέρα απ' τα σύνορα, πέρα απ' την Ιστορία και την Τέχνη της, πέρα απ' οτιδήποτε άλλο. Για να την εκτιμήσω πραγματικά, το πρώτο π..

13,68€

Η ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ ΕΝΟΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΥ (LIBRO)

Πολλοί από εμάς έχουμε παίξει με τα γράμματα της Αλφαβήτου κατά έναν τρόπο. Είτε φτιάχνοντας σταυρόλεξα, είτε παίζοντας λεκτικές κρεμάλες", είτε με διάφορα παιχνίδια της φαντασίας μας. Μέσω αυτής της "Αλφαβήτου ενός κρυμμένου σουρεαλισμού" θέλησα ..

69,99€

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ

(. . .) Στις σελίδες που ακολουθούν θα παρουσιάσουμε, μέσα από το έργο συγκεκριμένων δημιουργών, τα αρχιτεκτονικά πράγματα που αφορούν στην Αθήνα κατά την περίοδο αυτής της μετάβασης από τις συνταγές της ιστορικής ρυθμολογίας στο πρωτοποριακό κίνημα ..

15,29€

Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όταν μιλάμε για ελληνική αρχιτεκτονική, τα εξαρτημένα μας αντανακλαστικά αναφέρονται αποκλειστικά στον Παρθενώνα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάτω από ορισμένες οπτικές γωνίες, όπως αυτές της μορφής και της γλώσσας, το πέρασμα από την τέχνη του κλασικο..

41,99€

Η ΓΚΡΙΖΑ ΠΕΤΡΑ

..

11,95€

Η ΖΩΗ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ

Αυτό είναι το τρίτο μη-ιατρικό βιβλίο μου. Άργησα να λάβω την απόφαση ώστε να πάρει τον τελικό δρόμο για το τυπογραφείο. Πέρασαν κιόλας δέκα ολόκληρα χρόνια από το δεύτερο. Γιατί; Ξέρω κι εγώ; Υποθέτω πως η εντονότερη, με πολλές ευθύνες, ενασχόλησή μ..

10,20€

Η ΜΙΚΡΗ ΤΟΥ ΠΟΛΗ

Η ψυχική του κατάσταση επιδεινώνεται περισσότερο, όταν μια φοιτήτρια ισχυρίζεται πως είναι κόρη του, η γυναίκα του απουσιάζει συνεχώς χωρίς να διευκρινίζεται αν ζει ή πέθανε, αυτός την παρακολουθεί φωτογραφίζοντας την κρυφά με τους εραστές της ή έτσι..

4,00€

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ

Το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 δεν είχε σίγουρα ιδεολογική βάση. Τουλάχιστον με τον τρόπο που εννοούμε την ιδεολογία εδώ στη Δύση. Στόχευε εντούτοις στην καρδιά της ελεύθερης Δυτικής κοινωνίας. Γι' αυτό και σημάδεψε τα κύρια σύμβολ..

5,98€

ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΩ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ!

Χαριτωμένη ανατροπή με ήρωα ένα κροκοδειλάκι, τον Αχιλλέα. (Από τον εκδότη)..

13,21€

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ 1996-2006 (LIBRO)

Γνωρίζω την Κατερίνα από την εποχή που ήταν μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Αrchitectural Association και εργαστήκαμε μαζί, σχεδιάζοντας τις κατοικίες στην Αντίπαρο. Ήταν η πορεία εξέλιξης μιας πολλά υποσχόμενης νέας αρχιτέκτονος, και αυτό ήταν φανερό κα..

48,69€

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Έχετε αδερφό; Όχι; ... Τυχεροί είστε, γιατί αν είχατε.... δε θα θέλατε με τίποτα να μοιάζει με το μικρό αυτού του βιβλίου.... ο οποίος τι κάνει, λέτε; Βάζει κάθε βράδυ, μα κάθε βράδυ, το μεγάλο του αδερφό να του πει μια ιστορία γιατί αλλιώς δεν εννοε..

11,85€

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 2

Ένα χρόνο μετά την έκδοση του πρώτου βιβλίου της σειράς και ο μικρός αδελφός δε λέει να κλείσει μάτι αν ο μεγάλος αδελφός του δεν του πει μια ιστορία.Ο μεγάλος, πολύ καλός αδελφός του, προσπαθεί ο καημένος, με τριάντα τρεις αυτή τη φορά ιστορίες με α..

4,00€

ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ

Σαν καλειδοσκόπιο. Ναι, ναι! Σαν παιχνίδι με τις αλχημικές ιδιότητες του κρασιού. Ο μάγος - μάγειρας! Πειραματισθείτε. Αντικαθιστώντας ένα μόνον υλικό, το προτεινόμενο κρασί με κάποιο άλλο του ελληνικού αμπελώνα, κάθε συνταγή πολλαπλασιάζεται σε πολλ..

18,27€

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ

Μυστικά και ψέματα για το νόστιμο και καλό φαγητό και 78 συνταγές που δεν θα σας διαψεύσουν..

18,27€

ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΤΟ

Είχατε την εντύπωση πως η Ιστορία είναι βαρετή; Ξανασκεφτείτε το... Η εκστρατεία της Καθολικής Εκκλησίας εναντίον της ελεύθερης σκέψης και της κοινωνίας της αντοχής... Η εκτέλεση της ελευθερίας και η εγκαθίδρυση της απολυταρχικής Φεουδαρχίας... Η α..

5,00€

ΜΑΡΤΙΝ ΦΙΕΡΡΟ

Ο Μαρτίν Φιέρρο ζει μέσα στην ανάσα των στίχων·μέσα στην αθωότητα που ανασύρει στη μνήμη τη σύντομη και για πάντα χαμένη ευτυχία·μέσα στο κουράγιο του ανθρώπου που αποδέχεται πως όλοι γεννιόμαστε για να υποφέρουμε.Η ποίηση των γκάουτσος αποτελεί μια ..

15,72€

ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από ψηλά η Ελλάδα - αγαπημένη των φωτογράφων - αποκτά μιαν άλλη διάσταση. Τα αρχαία μάρμαρα, τα θέατρα, οι ναοί, οι κολόνες υπερβαίνουν τη γήινη κλίμακα και αναπέμπουν, όπως άλλοτε, ύμνους στους θεούς του Ολύμπου και στους ήρωες του Ομήρου. Ωστόσο,..

59,51€

ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ REUTERS (LIBRO)

Για κανέναν αιώνα δεν υπήρξαν τόσες θριαμβολογίες, αναλύσεις και προσδοκίες όσες για τον 21ο αιώνα. Ωστόσο, κανείς σχεδόν δεν είχε προβλέψει τα γεγονότα και τις δραματικές εξελίξεις που επεφύλασσαν τα πρώτα του χρόνια. Έχοντας διανύσει ήδη μία και π..

48,70€

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η βιομηχανική εποχή καταρρέει κι ένας καινούργιος κόσμος αναδύεται ακριβώς στο κατώφλι του 21ου αιώνα. Κυβερνήσεις και κόμματα, παγιδευμένοι μέσα στις αντιλήψεις του παρελθόντος, δυσκολεύονται να δουν καθαρά το μέλλον. Επιχειρούν να γιατρέψουν τα προ..

12,17€

ΜΙΑ ΣΟΥ & ΜΙΑ ΜΟΥ

Είκοσι ερωτικά διηγήματα, είκοσι ματιές που ανατέμνουν σε βάθος την αισθησιακή πλευρά της ζωής άνηβων κοριτσιών, ερωτικών ζευγαριών, αλλά και ηλικιωμένων ατόμων, με τρόπο που πολύ απέχει από την καταναλωτική οπτική που έχει σαρώσει τον ερωτισμό στην ..

14,27€

ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

«…πιστεύω πως πρέπει εδώ να διατυπώσω τις δικές μου εμπειρίες και τη δική μου θέση ως ιστορικού στο θέμα που συνειδητά αλλά και αναπόφευκτα υιοθέτησα στη μελέτη αυτή της Αθήνας του 19ου αιώνα. Σκοπός μου εδώ είναι να περγράψε τη γέννηση μιας σύγχρονη..

5,00€

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΜΟΥ

Μέσα από τη διαδρομή ζωής ενός νεαρού ανθρώπου, που θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας, το ευχάριστο, ρεαλιστικό και τρυφερό αυτό μυθιστόρημα μας γεμίζει αισιοδοξία για τη ζωή που, εν τέλει, είναι μια γιορτή!Είναι γύρω στα τριάντα, συμπαθής κι έχ..

5,00€

Ο ΛΥΚΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ. . . ΓΛΥΚΟΣ

Δύο διαφορετικές ιστορίες που φτιάξαμε με τα παιδιά. Συναντηθήκαμε, γνωριστήκαμε, μιλήσαμε για τα παραμύθια και τα βιβλία που τους αρέσουν, παίξαμε παιχνίδια με τις λέξεις... Κάπως έτσι γεννήθηκε στη σκέψη μου η ιστορία της ομάδας των Νηπίων Α’ τμήμα..

4,00€

ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΙΚΠΑΠΑΝ

(. . .) Με καμβά τις ράγες των τρένων και εκείνες της ανθρώπινης ψυχής, ο συγγραφέας δε διστάζει να υμνήσει την αγάπη δύο ανθρώπων που βρίσκονται να συνταξιδεύουν στις μνήμες τους, στις διαψεύσεις τους, αλλά και στις μυρωδιές τους. Με άξονα την παιδι..

4,00€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 58 (2 Σελ.)