Literatus


TË JESH I BUKUR DHE TË VDESËSH

Είναι μια συλλογή επίλεκτων διηγημάτων στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η γνωστή νουβέλα "Ο θάνατος του παλληκαριού" του επιφανούς Έλληνα συγγραφέα Κωστή Παλαμά μεταφρασμένα στην αλβανική γλώσσα...

4,98€

ZORBA (ΑΛΒΑΝΙΚΑ)

..

9,95€

ΑΙΝΙΓΜΑ

Στα ποιήματά της -ερωτικά στην πλειοψηφία τους- η ποιήτρια πραγματεύεται τον έρωτα ως άλγος και συμφορά, όχι ως ηδονή, ως ανεκπλήρωτη επιθυμία που η ποιήτρια υπομένει με καρτερία. Η Yllka R. Imeri ακολουθεί την ποιητική παράδοση των αλβανόφωνων ποιητ..

9,95€

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Μετά τις κοσμογονικές μεταβολές της δεκαετίας του 1990, την αποσύνθεση του α-νατολικού συγκροτήματος και την παταγώδη θραύση της ομοσπονδιακής Γιουγκοσ-λαβίας, από την οποία προέκυψαν νέες χώρες, νέες λογοτεχνίες και νέες γλώσσες ή διαλεκτικά τμήματα..

22,50€

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ, 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ

Το βιβλίο πραγματεύεται τις ελληνοαλβανικές σχέσεις κατά τη διάρκεια της επιβολής του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία και τη θέση του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, μέσω πρωτογενούς αρχειακού υλικού από τα ελληνικά, αλβανικά και ξένα αρχεία. Χω..

25,00€

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ 1923 - 1928

Η Ελλάδα εξήλθε απομονωμένη και καθημαγμένη από την εθνική συμφορά της Μικράς Ασίας και αυτό αποτελούσε τη βασική διπλωματική πρόνοια του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος θεωρούσε τότε το Βασίλειο Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων ως την πιο κατάλληλη πύλη ..

16,50€

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ 1945-1990

Το βιβλίο πραγματεύεται το προσφυγικό ζήτημα των Ελλήνων, που βρέθηκαν εκτοπισμένοι στην Αλβανία μετά την κατάληξη της κομμουνιστικής ανταρσίας και την οριστική συντριβή του ΔΣΕ (1949), στο ευρύτερο πλαίσιο των σχέσεων του ΚΚΕ με την αλβανική κουμμου..

22,50€

Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΥΣ

Το εγχειρίδιο απευθύνεται σε Αλβανόφωνους που επιθυμούν να μάθουν τη Νεοελληνική, τόσο σε όσους δεν γνωρίζουν καθόλου τη γλώσσα, όσο και σε εκείνους που προσβλέπουν να συστηματοποιήσουν και να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους, σε σπουδαστές που θα αρκεστο..

12,15€

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΧΙΜΑΙΡΕΣ

Η αλβανική κομμουνιστική εξουσία δεν παρήγε μόνον οικονομική εξαθλίωση, ιδεολογική και πολιτική καταστολή, αλλά και μια στρατιά πολιτικών φυγάδων, οι οποίοι διέφυγαν προς τις χώρες του δυτικού κόσμου• ο αριθμός τους ανέρχεται σε 13.692. Μέρος αυτών ζ..

24,49€

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, 1943-1974

Το βιβλίο πραγματεύεται τις σχέσεις και τη συνεργασία του ΚΚΕ με την Αλβανία από την εποχή της Κατοχής έως την πτώση της δικτατορικής εξουσίας των στρατιωτικών στην Ελλάδα (1943-1974), τις συνωμοτικές επαφές, τις απόρρητες συμφωνίες και τα μυστικά κο..

24,50€

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ

Το βιβλίο πραγματεύεται με αδιάσειστα αρχειακά τεκμήρια την πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου για το βορειοηπειρωτικό ζήτημα, τις προβαλλόμενες εδαφικές διεκδικήσεις επί της διαφιλονικούμενης περιοχής, τις διαπραγματεύσεις, τις συμφωνίες και τις κοπι..

16,50€

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΚΡΙΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ

Το βιβλίο πραγματεύεται την υπόθεση του Νίκου Ακριβογιάννη, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δίκη των αεροπόρων (1952). Ο νεαρός ίκαρος εστάλη με μυστική αποστολή στην Αλβανία, συνελήφθη και εκτελέστηκε από τις αλβανικές αρχές. Το περιεχόμενο ..

19,50€

ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΑΖΟΥΝ ΑΙΜΑ

Ποιητική συλλογή που αναφέρεται στη γενέτειρα, στον έρωτα και στις αιώνιες ανθρώπινες αξίες, την αγάπη για τη ζωή, την αλήθεια και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια...

9,95€

Εμφάνιση 1 έως 13 από 13 (1 Σελ.)