Δοκίμια

Δοκίμια

(PED) AGOGIC PATHS

..

18,00€

10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

Με την έκδοση τούτη "10 χρόνια Συμπόσια ποίησης" δημοσιεύονται οι ομιλίες που μου δόθηκαν του 1ου Συμποσίου Αθήνα 1997 με θέμα "Ελληνική γλώσσα και ποίηση" (με την απουσία της κας Αθηνάς Βουγιούκα, το κενό καλύφθηκε από την ομιλία του φίλου-ποιητή Τά..

9,95€

1000 PLUS 1 ΦΡΑΣΕΙΣ

- Η απόλυτη παράνοια είναι απόλυτη αντίληψη.- Κανένας δεν είναι τέλειος, μέχρι να τον ερωτευτείς.- Στο σκοτάδι δεν είμαστε αυτό που φαινόμαστε, αλλά αυτό που νοιώθουμε...

11,00€

12 ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ

Το «φαινόμενο Μ. Τριανταφυλλόπουλος» όπως το παρουσιάζουν, αναλύουν και κρίνουν δώδεκα πρόσωπα της δημόσιας ζωής, και μαζί κριτική της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας...

15,90€

13 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Είναι η ίδια αριστερά που κατάφερε "επιτέλους" σήμερα να συμφιλιώσει τους μνημονιακούς με τους αντιμνημονιακούς, που έφτασε να υπογράψει όσα δυσκολεύονταν να υπογράψουν ακόμα και οι αυθεντικοί εκπρόσωποι του αστισμού, που κατάντησε να συμφιλιώνεται μ..

12,72€

17 PLUS 1 ΟΝΟΜΑΤΑ

Δεκαοκτώ διακεκριμένοι Έλληνες που κινούνται στον χώρο του πνεύματος και της τέχνης σε ισάριθμες «διαφορετικές», εκρηκτικές συζητήσεις με τον δημοσιογράφο Κ. Μαρδά, όπου οι κανόνες της συμβατικής «συνέντευξης» ανατρέπονται...

11,66€

18 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΗ

Ο Γιάννης Μαρής υπήρξε κάτι πολύ περισσότερο από "πατριάρχης της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας": μαχητικός δημοσιογράφος στα χρόνια του αντικομμουνισμού και της λογοκρισίας, σημαντικός παράγων στα εκδοτικά και δημοσιογραφικά πράγματα της χώρας γι..

14,40€

20ΟΣ-21ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, απ..

24,38€

26 ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η γλώσσα είναι κάτι που πάντοτε με συνέπαιρνε. Η γλώσσα είναι ένα πράγμα που με διέφθειρε. Η γλώσσα είναι κάτι που μου χάρισε μορφή. Η γλώσσα είναι κάτι που κατέστρεψε τη μορφή μου. Γι' αυτόν τον λόγο είμαι ποιητής, πιθανότατα διότι είμαι πολύ ευαίσθ..

12,50€

30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1942: ΟΜΙΛΙΑ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΟ SPORTPALAST ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

"Εάν δεν ήρχετο ο πόλεμος αυτός, επί αιώνας θα ωμίλουν δια την εποχήν μας, δι’ όλους ημάς και δι’ εμέ ως δημιουργούς μεγάλων ειρηνικών έργων. Αλλ’ εάν ο Μίστερ Τσώρτσιλ δεν κατώρθωνε να εξαπολύση τον πόλεμον τούτον, ποίος θα ωμίλει περί αυτού;""Θεέ κ..

8,00€

3000 ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΕΙΣ

Η σοφία δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων και φωτεινών πνευμάτων, αλλά είναι συχνά προνόμιο και των απλών ανθρώπων του λαού.Μέσα σε μικρές φράσεις ή και λέξεις, ακόμα, κλείνει μεγάλες αλήθειες και σοφά συμπεράσματα από τη ζωή, που άλλοτε δίνονται ά..

19,90€

7 ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Οι άνθρωποι, απλώνοντας ο ένας το χέρι στον άλλο, έφτιαξαν μια τεράστια πυραμίδα που καθώς ο άγριος άνεμος του φόβου την έσπαγε στη μέση, αυτή υψωνόταν ξανά. Δισεκατομμύρια ανθρώπινα σώματα συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της πυραμίδας, μέσα στην ασύμ..

7,96€

707 ΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ

Το βιβλίο περιέχει 707 πρωτότυπες καρκινικές φράσεις της Σοφίας Σταμπολίτη (από τις 1700 και πλέον που έχει γράψει η συγγραφέας). Καρκινικές ή παλίνδρομες λέγονται οι φράσεις που διαβάζονται και προς τις δύο κατευθύνσεις, από αριστερά προς τα δεξιά κ..

12,00€

ATHENS CLASSIC MARATHON

Πρωτότυπες ασπρόμαυρες φωτογραφίες από έναν καλλιτέχνη, μαραθωνοδρόμο και τον ίδιο, με έμφαση στην ατομική και συλλογική προσπάθεια του ολυμπιακού αυτού αθλήματος. Η μοναδική απεικόνιση όλης της διαδρομής από τον τύμβο του Μαραθώνα έως το τέρμα στο Κ..

28,00€

BIATHANATOS ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

Biathanatos. Προβλήματα. Παραδοξολογίες Περί αυτοκτονίας Ο sir Thomas Moore λέει οτι στην ουτοπία οι ιερείς και οι άρχοντες συνήθιζαν να προτρέπουν στην αυτοκτονία όσους είχαν προσβληθεί απο ανίατες ασθένειες, κι εκείνοι τους εισάκουσαν, όπως αρμ..

2,86€

BILLY THE GREEK ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η θάλασσα, τα μπάρκα, τα λιμάνια δίνουν μιαν άλλη διάσταση σε ανθρώπους που, σίγουρα κάτω από άλλες συνθήκες, θα είχαν άλλη συμπεριφορά και άλλη τύχη. Με μια αγάπη που πηγάζει από την κατανόηση και τη γνώση του συγγραφέα για τους ναυτικούς και τη ζωή..

10,20€

CAFÉ LATINO: EL PUERTO

"Ήταν τέλη Μαρτίου του 2017, όταν ζήτησα από τον Νότη Μαυρουδή να συναντηθούμε για μία συνέντευξη. Ανταποκρίθηκε με προθυμία. Κι αν μοιραία αναφερθήκαμε στη συναυλία -δραστηριότητα που είχε εκείνο τον καιρό, στην κουβέντα μας χώρεσαν και πολλά άλλα θ..

12,00€

CULT 2000. ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Εμπόριο θεών. Kυβερνονουάρ 2000. Νομπέλ στον Φίλιπ Κ. Ντικ. Αποχαιρετισμός στους μπίτνικ. Σώμα 21ου αιώνα. Φορητός Giger. Ο Homo-Techno. Στο ντιβάνι του Νάρκισσου. Η εκδίκηση του Alien. Οι φυλές των εικονογραφημένων. Βέντερς ώρα μηδέν. Ο Ουμπέρτο Έκο..

9,38€

DARIO FO

Ο μεγάλος Ιταλός θεατράνθρωπος Ντάριο Φο, ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, που πρόσφατα τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας, στο έργο του Mistero Buffo εμπνέεται από τη μεσαιωνική παράδοση της κοινωνίας των goliardi που έχουν συνθέσει τα ηθ..

4,56€

HAROLD PINTER, ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η παρουσία στην εποχή μας ενός ανθρώπου όπως ο Χάρολντ Πίντερ -μεγάλος νομπελίστας θεατρικός συγγραφέας, ποιητής, ηθοποιός και σκηνοθέτης- είναι κάτι ξεχωριστό όχι μόνο για την πατρίδα του, τη Βρετανία, αλλά και για όλο τον κόσμο. Γιατί σπάνια ένα πρ..

12,17€

HELL'S ANGELS

Η Απειλή ελεύθερη ξανά, οι Hell’s Angels, το πρωτοσέλιδο των εκατό καρατίων, να ξεχύνονται με θόρυβο νωρίς το πρωί στον αυτοκινητόδρομο, η σέλα χαμηλά, κανείς δεν χαμογελά, ορμούν σαν τους τρελούς στην κίνηση με εκατόν σαράντα στη μεσαία λωρίδα περνώ..

19,00€

HOMO LIBER

ΗOMO LIBER - Άνθρωπος ο Ελεύθερος. Ο Μπαρούχ Σπινόζα όρισε με κρυστάλλινη διαύγεια τη στάση ζωής του: "Ο ελεύθερος άνθρωπος για κανένα άλλο πράγμα δεν σκέφτεται λιγότερο όσο για το θάνατο, και η σοφία του δεν είναι μελέτη θανάτου αλλά στοχασμός για τ..

16,50€

HOMO PERVERSUS

Υπάρχει ανθρωπιά; Υπάρχει πολιτισμός; Υπάρχει ευτυχία; Πέρασαν χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης επικυριαρχίας και η Γη πνίγεται ακόμα στο αίμα, στην αδικία και στον πόνο. Ο μέσος όρος ευζωίας βρίσκεται στο 5 με άριστα το 10, με τεχνητή αναπνοή (χοροί, πανη..

22,00€

HOMO SAPIENS

Ζούμε σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όχι μόνο την ελληνική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη την οικουμένη. Ο χαρακτήρας της κρίσης έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις, στοιχείο που επιβεβαιώνεται αν προχωρήσουμε σε μικρή ιστορική αναδ..

12,00€

IN DUBIO PRO REO: ΑΘΩΑ ΛΟΓΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΩΝ

Γεννήθηκα εντελώς απροετοίμαστη όπως όλοι. Αυτοσχεδίασα από πολύ νωρίς, για να επιζήσω. Έγινα εφευρετική ή τουλάχιστον προσπάθησα. Αυτοσχεδιάζοντας μεγάλωσα, ονειρεύτηκα κι ερωτεύτηκα. Το μυστικό πεδίο της ψυχής μου παρέμεινε πάντα να αιωρείται σ' έν..

8,96€

IN MEMORIAM ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2009, η Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, δέκα χρόνια μετά από τον θάνατό του, διοργάνωσε μια εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη. Φίλοι, συνεργάτες και απλοί πολίτες μαζί με τα μέλη της Εταιρείας συγκε..

10,07€

JOHN LENNON & YOKO ONO: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μια ειλικρινής συνομιλία με το αποτραβηγμένο απ’ τη δημοσιότητα ζευγάρι για τα χρόνια που είναι μαζί και οι εκπληκτικά ευθείς απόψεις τους για τη ζωή τους με ή χωρίς τους Μπιτλς.Η τελευταία συνέντευξη του διάσημου "Σκαθαριού" δόθηκε στο περιοδικό Pla..

5,99€

MUSICA EX NIHILO

Ένα σήμα συναγερμού αντηχεί σε όλο το βιβλίο από τις πρώτες σου σελίδες· ο συναγερμός που σήμανε ο Κάφκα και που αντηχεί στον κόσμο τούτο μέχρι τις ταραγμένες μέρες μας. Ένα σήμα που υψώνεται εκατό χρόνια τώρα μέσα από επαναστατικές εφόδους στον ουρα..

17,50€

NICO

Η Nico σκοτώθηκε με το ποδήλατό της σ' έναν δρόμο της Ibiza, στις 18/7/88. Είχε γεννηθεί στις 16/10/38. Ο παπάς στην κηδεία της διάβασε λίγους στίχους από το Bhagavad Gita. Δεν ήταν τυχαίος παπάς, είχε γνωρίσει από κοντά την Nico και είχε την προσωπι..

9,00€

O ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

Για πρώτη φορά στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Εντύποις το δοκίμιο του μεγάλου κλασσικού και σοσιαλιστή συγγραφέα Τζάκ Λόντον...

12,08€

OASIS

Και καθώς αφήνεσαι σ' αυτή την εγκατάλειψη, ακούς το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης σου να τραγουδά, τις αλλαγές που προαναγγέλουν, χωρίς αυτές να μπορούν να εξαγοράσουν τις ανάγκες σου, την πλήξη και των φτώχεια, τις ώρες που έχασες με μια καμένη κιθά..

8,96€

PHILOSOPHY & LEADERSHIP

Το βιβλίο "Philosophy & Leadership" περιλαμβάνει δώδεκα διαλέξεις που δόθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια σε πανεπιστήμια της Αθήνας, της Μόσχας και του Λονδίνου, με θέματα τη φιλοσοφία, την τέχνη και τον πολιτισμό...

14,00€

SPLEEN

Οι καιροί δεν ήταν αυτοί που ξέραμε Αντί για φυσαλίδα ευχής, καρφί στο στέρνο Ακόμα και για τόνους ψάχνουμε/ Και για τα πνεύματα που βούιζαν σαν μέλισσες στις φλοίδες των σοβάδων./ Τους βάζαμε καπέλο για να μοιάζουν σύγχρονα/ αλλά η αμφιβολία ισοπέδω..

7,96€

WE ARE GREEKS!

"Σήμερα υπάρχει ελευθερία της έκφρασης γιατί οι υπήκοοι δεν σκέφτονται. Οπότε και να μιλάνε δεν έχουν τίποτα επικίνδυνο να πουν""Η τηλεόραση είναι το τηλεχειριστήριο κι εμείς το παιχνίδι""Ακόμα και η δημοκρατία έχει μεσάζοντες. Οι καναλάρχες αναγκάζο..

16,00€

ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ

..

7,99€

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΒΡΩΜΟΔΟΥΒΛΙΝΟ

Φέτος κλείνουν 75 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Ulysses του Τζαίημς Τζόυς, του περισσότερο γνωστού ως Οδυσσέας. Μετά τις μελέτες Giacomo Joyce και Ulysses, Οδηγίες προς Ναυτιλλομένους, ο Άρης Μαραγκόπουλος επιχειρεί σ' αυτή την εικονογραφημένη έκδο..

15,21€

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

Δύο γράμματα του Γιάννη Τσαρούχη και ένα του Γιάννη Μόραλη τα οποία οι δύο φίλοι αντάλλαξαν το 1958, όταν ο Γιάννης Τσαρούχης βρισκόταν στο Dallas για τα σκηνικά και τα κοστούμια της όπερας "Μήδεια" του Κερουμπίνι με τη Μαρία Κάλλας. Περιλαμβάνει επί..

8,08€