Επιστολογραφία

Επιστολογραφία

10 ΑΝΕΠΙΔΟΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οι 10 ανεπίδοτες επιστολές επαναφέρουν τον συγγραφέα –και ταξιδεύουν τον αναγνώστη– στον αλλοτινό χωροχρόνο της αλληλογραφίας και των ταχυδρομείων, που διαμόρφωσαν από την εποχή του Διαφωτισμού μια τέχνη υψηλή, και ταπεινή συνάμα, ξεχασμένη πλέον στο..

8,00€

44 ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ 3 ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Στα κύματα! Ένα μικρό σκαρίΣτα κύματα! Κι η νύχτα φτάνει!Κανείς δε θα γυρίσει ένα σκαρίΣτο κοντινότερο λιμάνι;Και λένε οι θαλασσινοί -για χτες-Όταν το δείλι θάμπωσεΝικήθηκε ένα μικρό σκαρίΚαι μες στα βάθη κύλησε.Και λένε οι άγγελοι -για χτες-Όταν η α..

33,92€

AMOUR FOU

Η αγάπη προσφέρει τη δυνατότητα για νέες ανακαλύψεις... για καινούριες ιδέες κι απρόβλεπτες καταστάσεις. Διαιωνίζει τη διάσταση της παιδικότητας.Διπλασιάζει το χρόνο... ετοιμάζει τον κόσμο του αύριο... ανοίγει δρόμους στην αληθινή επανάσταση των συνα..

4,88€

AΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΛΟΓΕΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ

Ο Richard Feynman, μια από τις πλέον εξέχουσες φυσιογνωμίες της επιστήμης του 20ού αιώνα, κατεχόταν από ακόρεστη περιέργεια που έχει γίνει θρυλική. Ακόμη και πριν κερδίσει το βραβείο Νόμπελ το 1965, οι ανορθόδοξες και μαγευτικές διαλέξεις του στη φυσ..

31,80€

INBOX

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Αμάντας Μιχαλοπούλου με συγγραφείς και εκδότες, χορογράφους και αρχιτέκτονες, ακτιβιστές και μετανάστες ανά τον κόσμο μεταφέρει το σφυγμό της σύγχρονης ζωής, τις αμφιβολίες, τις ελπίδες της. Μέσα από προσωπικές ιστορίες..

7,42€

OUTRE TOMBE

Με τον τίτλο Outre tombe (Πέραν του τάφου) ο Γιώργος Βέλτσος αποφάσισε να δημοσιεύσει την «αλληλογραφία» που κράτησε με τον Γιώργο Χειμωνά τα 20 χρόνια της φιλίας τους. Στο μεταξύ, ο τάφος ανάμεσά τους επαλήθευσε εκείνο το: «πάντοτε ο ένας φεύγει πρι..

11,66€

THE NICOLAS CALAS – NANOS VALAORITIS CORRESPONDENCE, 1958-1967

Η πρώτη περίοδος της δεκαετίας 1958-1967, η οποία και εκδίδεται εδώ, περιλαμβάνει συνολικά 95 επιστολές, από τις οποίες 43 (στα αγγλικά, τα γαλλικά, και τα ελληνικά) είναι γραμμένες από τον Βαλαωρίτη και 52 (στα αγγλικά και τα ελληνικά) γράφτηκαν από..

17,70€

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΨΥΧΟΥΛΑ!

"Αγαπημένη μου ψυχούλα!" -έτσι προσφωνούσε για περισσότερα από πενήντα χρόνια ο Μάρτιν Χάιντεγκερ τη μνηστή και αργότερα σύζυγό του Ελφρίντε. "...τα γράμματα που ανταλλάσσουμε εσύ κι εγώ έχουν κάτι απόλυτο όσο δεν μπορούμε ακόμη να πραγματοποιήσουμε ..

26,25€

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Με κανέναν τρόπο μην τα θεωρήσεις τα παραπάνω απάντηση σε όσα μου γράφεις. Η ύπαρξή μας έτσι κι αλλιώς είναι ένας δαιδαλώδης λαβύρινθος, συχνά πολυτελώς ιστορημένος, όπου στο βάθος κάθεται θρονιασμένος ένας Μινώταυρος που ροκανίζει τη νιότη μας κατά ..

10,95€

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ, ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ 1924-1970 (Α' PLUS Β')

Τριάντα ολόκληρα χρόνια από τον θάνατο του Γ. Κ. Κατσίμπαλη, (επέτειος που πέρασε παντελώς αμνημόνευτη και ασχολίαστη στον Τύπο και ανεόρταστη από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου), και άλλα τόσα από τότε που ο Γ. Π. Σαββίδης άρχισε να προγραμματίζει την έκδ..

35,17€

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΠΡΟΥΣΤ

Το 1988 ο λόγιος Νάσος Δετζώρτζης (1911-2003), περιπαθής αναγνώστης και μεταφραστής του Μαρσέλ Προυστ από το 1933, καταπιάνεται να μεταφράσει τρεις ολιγοσέλιδες επιστολές που αντάλλαξαν -εν είδει θερμής χειραψίας- ο Αντρέ Ζιντ και ο Μαρσέλ Προυστ τον..

4,98€

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΡΑΤΗ

Στην παρούσα έκδοση συγκεντρώνονται τέσσερις μελέτες για τον βίο και το έργο του Στράτη Μυριβήλη, οι οποίες αντλούν το θέμα τους ή και βασίζονται στην αλληλογραφία που διατηρούσε κατά καιρούς ο συγγραφέας με λογοτέχνες, λογίους, καλλιτέχνες και άλλα ..

13,94€

ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

"Η μόνη πνευματική και ψυχική τροφή των παιδιών του τόπου μας για πάμπολλα χρόνια. Τρεις ολάκερες γενεές μορφώθηκαν αποκλειστικά από τον Ξενόπουλο και μπορούμε να πούμε χωρίς δισταγμό, πως αυτός μόνος πέτυχε έξω από το σχολείο περισσότερο απ' ό,τι πέ..

16,00€

ΑΪΝΣΤΑΪΝ - ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η παρούσα συλλογή επιστολών μάς παρουσιάζει έναν Αϊνστάιν που δεν γνωρίζαμε έως σήμερα. Ο παγκοσμίως αναγνωρίσιμος Αϊνστάιν είναι ο εξέχων φυσικός που πέρασε τις τελευταίες δύο δεκαετίες της ζωής του στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον μελετώντας την ημιτελή θ..

15,00€

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ

90 από τα περίφημα Παρισινά γράμματα, που έγραψε ο Παπαντωνίου στο Παρίσι το 1908-1909-1910, την περίοδο αυτή που το Παρίσι ήταν ως γνωστό η πνευματική πρωτεύουσα ολόκληρης της ανθρωπότητας.Δημοσιεύτηκαν στην ημερήσια εφημερίδα "Εμπρός" που τυπωνόταν..

25,12€

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Η υπηρεσία που παρέχει στην έρευνα η δημοσίευση παλαιότερων επιστολών για τη γνωριμία μας με τα γεγονότα του πολύμορφου παρελθόντος είναι αναμφισβήτητη. Γι' αυτό και δε δίστασα να δώσω στη δημοσιότητα πάμπολλα γράμματα από όσα σώζονται στο επιστολικό..

31,80€

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Διαβάζοντας τα γράμματα που αντάλλασαν οι δύο άνδρες για περισσότερο από τριάντα χρόνια, θα 'λεγε κανείς ότι ο Τσβάιχ είναι πραγματικά ο γιός που ο Φρόυντ θα ήθελε να έχει. Εκτιμά σ' αυτόν τη «βαθιά σεμνότητά» του και είναι ταυτόχρονα γοητευμένος από..

14,84€

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Όπως είναι και βρίσκονται, αυτές οι τετρακόσιες σαράντα επιστολές, με την ποικιλία των θεμάτων που θίγουν, με τη χρονική έκταση που καλύπτουν, προπάντων με τις προσωπικότητες που τις υπογράφουν, παρέχουν άφθονο υλικό για την κατανόηση προσώπων και πρ..

37,53€

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Η "Αλληλογραφία", που εκδόθηκε για πρώτη φορά στα 1828-29 με την επιμέλεια του ίδιου του Γκαίτε, είναι αναμφισβήτητα η πλέον φημισμένη στα γερμανικά γράμματα, δείγμα μιας μεγάλης φιλίας αλλά και της χρυσής εποχής της γερμανόφωνης λογοτεχνίας. Η αξία ..

24,35€

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ 1769-1791

Ο Μότσαρτ πέθανε στα τριάντα πέντε του χρόνια. Τριάντα πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων οι πιο τρανές χαρές συμπορεύτηκαν με μέρες δύσκολες. Έξι χρονών ο μικρός Βόλφγκανγκ συνθέτει το πρώτου του μενουέτο.Στα έντεκα, την πρώτη του όπερα. Νεαρό..

22,90€

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ 1822-1860

Η έκδοση της αλληλογραφίας του Ανδρέα Μουστοξύδη με τον Αιμίλιο Τυπάλδο,με την επιμέλεια του Δημήτρη Αρβανιτάκη, μου δίνει την ευκαιρία να τολμήσω να πω για μια ακόμη φορά ότι: ο βαθμός πολιτισμού μιας χώρας δεν μετριέται από τα κληροδοτήματα του παρ..

50,24€

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ 1927-1938

Ποτέ δεν μίλησαν στον ενικό μεταξύ τους και τα πάντα τους χώριζαν : η καταγωγή, ο χαρακτήρας, ο τρόπος ζωής, ο πολιτικός προσανατολισμός. Ο ένας ήταν πλούσιος, ο άλλος φτωχός· ο ένας μειλίχιος και επιεικής, ο άλλος φλογερός και ριζοσπάστης· ο ένας φι..

21,90€

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ 1939-1944

Τον θάνατο ακολουθεί η σιωπή. Αντηχούν μόνο, ξανά και ξανά, τα λόγια που ειπώθηκαν πριν. Κι αν αυτά βρίσκονται για δεκαετίες κλεισμένα μέσα σε ένα συρτάρι, ο ψίθυρός τους ίσως επιμείνει, μέχρι να βγουν και να ακουστούν και πάλι. Μετά από εβδομήντα χρ..

21,00€

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ 1945-1968 ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΣΕΦΕΡΗ (ΥΨΙΛΟΝ)

Τα προσωπικά γράμματα, αν έχουν παρά μόνο μία ιδιωτική σημασία, δεν είναι σκόπιμο να εκδίδονται από τον ίδιο τον συγγραφέα. Όμως στην περίπτωση των γραμμάτων μου απ’ το Λονδίνο προς τον Γιώργο Σεφέρη - ας μου συγχωρεθεί μια κάποια φιλαρέσκεια - ήταν ..

20,00€

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ & ΜΑΡΩΣ ΣΕΦΕΡΗ

Μέσα από τούτη την αλληλογραφία, με τις αναπόφευκτες εκατέρωθεν αυτολογοκρισίες, αναδύονται στιγμές της ζωής των συνομιλητών. Ξετυλίγεται για άλλη μια φορά το νήμα της ζωής του Σεφέρη: η πολιτική, η ποιητική δημιουργία, οι άνθρωποι, οι φιλίες και οι ..

20,10€

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΔΥΟ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ

Γράμμα προς τη Νίκη που βρίσκεται στην Άνδρο, λίγες μέρες πριν φύγει ο Καραγάτσης για την Αμερική.Νίκη μου,Ήθελα να σου πω πως σ' αγαπώ πολύ. Ίσως να μη τόχεις καταλάβει. Μα φταίω εγώ. Μου αρέσει να εκδηλώνω παραμορφωμένα τα αισθήματά μου. Δύστροπος,..

12,00€

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΝΤΙΤΑ

Η αλληλογραφία της Έλλης Λαμπρίδη με τον Νίκο Καζαντζάκη είναι ένας μακροχρόνιος διάλογος ανάμεσα σε δύο εξέχουσες φυσιογνωμίες της ελληνικής διανόησης. Είναι συγχρόνως ένας διάλογος ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που αγαπήθηκαν, ένιωσαν βαθιά φιλία ο ένας..

30,00€

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ Ν. ΜΑΤΣΑΝΙΩΤΗ - Ε. ΚΡΙΑΡΑ

[...] Το φίλο μου Νίκο Ματσανιώτη (1925-2010) τον γνώρισα το 2003. Όταν επρόκειτο να συνέλθει στη Θεσσαλονίκη ελληνοτουρκικό συνέδριο περιγεννητικής ιατρικής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας περιγεννητικής ιατρικής κ. Απόστολος Αθανασιάδης μου ανα..

4,98€

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ - Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ

Ξάνθη 26 Νοεμβρίου 1939Αγαπημένε μου Φίλε,Οι κακές μέρες περάσανε. Σήμερα ωραία λιακάδα. Είμαι ελεύθερος. Έχω μια Ν. Εστία και διαβάζω το Γιούγκερμαν. Στο άλλο φύλλο τελειώνει. Δε θα'θελα να τελειώσει. Τι θα γίνω χωρίς άλλη συνέχεια; Αυτές οι τελευτα..

14,13€

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΔΙ' ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ

To 1969 η ζωγράφος Έμμα Ρέγιες έστειλε στον φίλο της ιστορικό Χερμάν Αρσινιέγας την πρώτη από τις είκοσι τρεις επιστολές που περιγράφουν τις σκληρές συνθήκες μέσα στις οποίες κύλησε η παιδική της ηλικία. Ο φίλος της συγκλονίστηκε από τις επώδυνες αυτ..

14,50€

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ 67

Ο Εμφύλιος μαίνεται σ' όλο τον Τόπο, τα νιάτα σκοτώνονται στο Γράμμο, Βίτσι, Ρούμελη, Μωρία, το '47 - '49, μια μάνα γράφει μέρα-νύχτα στο γιο της, που τραβιέται στις πιο άγριες μάχες, κι αυτός δεν σκίζει τα γράμματά της, παρά της απαντάει, με όσα φρι..

12,51€

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΖΑΧΟΣ & JOSEF DURM

Στο βιβλίο προσεγγίζεται η αρχιτεκτονική των ετών 1890-1914, η οποία δεν έχει επαρκώς μελετηθεί, παρά τη σημασία της, καθώς πρόκειται για το λυκόφως του ιστορισμού και εκλεκτικισμού του 19ου αιώνα και τη χαραυγή της αντιακαδημαϊκής νεωτερικότητας. Η ..

38,00€

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Μεταγραμμένη αλληλογραφία από και προς τον Βαγγέλη και την Αγγέλα Παπάζογλου (1925-1937).Στις σελίδες της Αλληλογραφίας ανθολογούνται χρονολογικά σωζόμενες επιστολές και καρτ ποστάλ που αντάλλαξε ο Βαγγέλης Παπάζογλου με τη σύζυγό του, Αγγέλα, αλλά κ..

10,00€

Γ. ΘΕΟΤΟΚΑΣ - Γ. Κ. ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΗΣ, ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ 1930-1966

Έχει ενδιαφέρον η αλληλογραφία Θεοτοκά - Κατσίμπαλη; Αναμφίβολα ναι, γιατί όχι μόνο φωτίζει τις σχέσεις δύο ανδρών που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία των γραμμάτων μας, αλλά, κυρίως, γιατί αναδεικνύει πτυχές της πολιτικής και της πνευματική..

10,65€

ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ - ΝΙΚΟΣ

Αγαπητέ Αλέξη,Το προηγούμενο γράμα σου που πήρα είνε 20.10. Είνε αφτό που το αρχίζεις έτσι: "Χτες με διέγραψαν απτό κόμα". Άλλο γράμα σου δεν πήρα. Ώστε λείπουν τα δυο γράματα που γράφεις ότι μούστειλες. Δεν κάνει ναργάς έτσι, γιατί, όπως ξαίρεις, απ..

19,08€

ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΗ

"Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγικό και όμορφο από τις αράδες που σχηματίζονται πάνω στο χαρτί. Μόνο αυτό υπάρχει. Μόνο αυτό υπήρχε πάντα".Eπιστολές που ο Τσαρλς Μπουκόβσκι γράφει από τη νεαρή του ηλικία το 1945 και έως το 1993, έναν χρόνο πριν από τον θά..

15,50€