Συλλογές

Συλλογές

13 ALTER EGO

Δεκατρείς νέοι συγγραφείς, σε μια παρθένα συγγραφική απόπειρα, θα βουτήξουν να βρουν τον άλλο τους εαυτό, το λεγόμενο alter ego. Ο καθένας στο συγγραφικό είδος και χωροχρόνο που του ψιθύρισε το alter ego του. Δεκατρείς εντελώς προσωπικές ιστορίες που..

12,20€

2ΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΙΜΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Ο 2ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός "Μίμης Σουλιώτης" έρχεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Δημιουργική Γραφή" του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον "χώρο" που στεγάζει και θρέφει τα οράματα μιας ολόκληρης γενιάς λογοτεχνών. Αυτής της νέας γ..

10,00€

6 ΥΠΕΡ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

ΠαρουσίασηΠρος το τέλος του καλοκαιριού, κάνει συχνά στο Βερολίνο όμορφες μέρες. Ο ήλιος διαπερνάει χαρωπά τα σύννεφα κι ο υγρός αέρας που αιωρείται στους δρόμους της πόλης εξατμίζεται απαλά απ' τις ακτίνες του. Παρατηρούνται μακριές σειρές από περιπ..

10,60€

83 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΠΟΝΖΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ

Οι "83 Ιστορίες Μπονζάι για το Σημείο Μηδέν" είναι η πρώτη ανθολογία διηγημάτων στα ελληνικά που συγκροτείται και εκδίδεται με αφορμή τη μαύρη επέτειο των δεκαπέντε χρόνων από τη μοιραία 11/09/2001 και την πτώση των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης. Οι..

13,30€

ANCIENT MEMES : MEME ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ

«Αυτό δεν είναι βιβλίο, είναι σελίδα», αναφώνησε ο Αρχιμήδης καιξαναμπήκε στην μπανιέρα του.Ανακάλυψε και εσύ τα Ancient Memes, τη σελίδα που πήρε αγάλματα, πίνακες και τοιχογραφίες και δίνοντάς τους φωνή, τα ανέβασε στο ίντερνετ. Τη σελίδα που έβαλε..

10,00€

SILVER ALERT

..

10,00€

ΑΓΡΙΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ

Οι Άγριες Τελετές είναι μια συλλογή διηγημάτων, εμπνευσμένη από το έργο του Παυσανία, τον οποίο ακολουθεί στο ταξίδι του, αναζητώντας τις πηγές του. Κάθε διήγημα σχετίζεται με ένα έθιμο ή μια τελετή, δραματοποιώντας τα, χωρίς από την αφήγηση να απουσ..

12,00€

ΑΘΩΣ

Αρχιτεκτονικά μνημεία του Αγίου Όρους, μνημεία και ιερά αντικείμενα, ιστορικές αναφορές για σημαντικά πρόσωπα και γεγονότα της μοναστικής ζωής...

18,00€

ΑΛΕΠΟΥ

Πέρασε ένας μήνας, μέχρι να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει όλη την άδειά του και να μείνει σπίτι, για να συνέλθει, για να μπορεί πλέον να κοιτάζει τους συνανθρώπους του στα μάτια. Προς το παρόν χρειαζόταν έναν αντιπερισπασμό. Κάτι να κοιτάζει και να βυ..

11,96€

ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ

Το σαλόνι μας είναι ένα στοπ καρέ, ένα στιγμιότυπο ταινίας. Δεν ζούμε. Ποζάρουμε.Ένας σύζυγος που έχει απατήσει και το έχει μετανιώσει.Μια σύζυγος που σκοτώνει τον άντρα της από απόγνωση.Νέοι που οδηγούνται στο έγκλημα από πλήξη.Ενδοοικογενειακή βία ..

10,60€

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ( PLUS CD)

Η ελληνική διηγηματογραφία της Γενιάς του 1880 αποτελεί τις ρίζες της λογοτεχνικής μας παιδείας. Οι μεγάλοι συγγραφείς, ο Παπαδιαμάντης, ο Παλαμάς, ο Καρκαβίτσας και άλλοι, δίνουν το αφηγηματικό έναυσμα της ελληνικής πραγματικότητας στο αστικό τοπίο ..

13,97€

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Μετά τις κοσμογονικές μεταβολές της δεκαετίας του 1990, την αποσύνθεση του α-νατολικού συγκροτήματος και την παταγώδη θραύση της ομοσπονδιακής Γιουγκοσ-λαβίας, από την οποία προέκυψαν νέες χώρες, νέες λογοτεχνίες και νέες γλώσσες ή διαλεκτικά τμήματα..

22,50€

ΑΝΤΙΣΕΞΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

Ο Αντρέι Πλατόνοφ, αυτός ο μάστορας της γραφής, με το Αντισέξους γίνεται ο αδιαμφισβήτητος εκπρόσωπος της ρωσικής πρωτοπορίας, στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Ουράνια και αβυσσαλέα, η δημιουργία του Αντρέι Πλατόνοφ ενθουσιάζει τους αναγνώστες και θυμώ..

15,21€

ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Οι παράξενες μέρες ανακοινώνουν την έκδοση της συλλογής διηγημάτων του συγγραφέα Χαράλαμπου Κόκκινου. Το βιβλίο κλείνει τη σειρά παράξενες μέρες στην Ελλάδα για το 2021. Η συλλογή κυκλοφορεί με εξώφυλλο φωτογραφία του Νίκου Πλεύρη. Την προλογίζει ο σ..

10,60€

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ

..

14,31€

ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ

Ο Στίβεν Κινγκ φοβάται τα αεροπλάνα και θέλει, μαζί με τον Μπεβ Βίνσεντ, να μοιραστεί μαζί σας τον φόβο του για τις πτήσεις. Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, στις "Απρόσμενες αναταράξεις", μια συλλογή διηγημάτων για όλα όσα μπορεί να πάνε απίστευτα στραβά ..

15,50€

ΑΡΙΘΜΟΙ - ΤΟΜΟΣ: 82

Αυτή είναι η δέκατη συλλογή διηγημάτων που κυκλοφορεί δέκα χρόνια μετά τον πρώτο μας διεθνή διαγωνισμό διηγήματος Στο διάστημα αυτό περισσότεροι από 200 συγγραφείς από την Ελλάδα και άλλοι τόσοι από το εξωτερικό είδαν το διήγημά τους να δημοσιεύεται..

12,72€

ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ

"Είχα το βιβλίο στα γόνατα, μισοξαπλωμένη στον καναπέ. Όπως κάνω συνήθως. Χαμογελούσα. Κάτι στο κείμενο με γέμιζε χαρά και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σου. Όπως κάνω συνήθως. Ενώ ετοιμαζόμουν να σου μιλήσω, άκουσα ένα χαρχάλεμα στην κουζίνα και στράφηκ..

13,00€

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί σε διαλυμένη οικογένεια. Εκείνη δύστροπη, ευαιρέθιστη, απαιτητική. Ήρθε στον Πειραιά δραπετεύοντας από το πατρικό σπίτι. Γνωρίστηκε με τον Λούλη. Γνωριμία που τη θεώρησε ευλογία του Θεού. Ωστόσο, αποτελούσε την προσωπο..

6,36€

ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ

Ένα διόλου αξέχαστο ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό και τριάντα τρεις ακόμα αφηγήσεις με άξονα την ιλαροτραγωδία του επουσιώδους και την αμφιλεγόμενη σοβαρότητα του ανθρώπινου βίου...

11,10€

ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Η συλλογή διηγημάτων «Οδηγίες για οικιακές βοηθούς» (πρώτη έκδοση στα ελληνικά 2018) σύστησε στο διεθνές κοινό, δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της, μια σπουδαία συγγραφέα που είχε αδίκως περιπέσει στη λήθη. Το «Βράδυ στο παράδεισο», η δεύτερη συλλογή τη..

20,00€

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΙΗΤΩΝ

Στο πλαίσιο της 36ης Διεθνούς Γιορτής Ποιητών, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών (Δ.Ε.Ε.Λ.), το έργο αυτό, αποτελεί μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν καταξιωμένοι και ταλαντούχοι ποιητές κυρίως ..

14,93€

ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ

Τρία χρόνια στρατιώτης. Κακουχίες κι ανδραγαθήματα. Η μοίρα του είχε χαράξει το δρόμο της θυσίας. Τραυματισμένος βαριά σε μια μάχη με τους Γερμανούς κοντά στην Κόνιτσα, βρέθηκε σε κάποιο υπαίθριο χειρουργείο στο βάθος μιας δύσβατης σκιερής ρεματιάς. ..

7,42€

ΓΛΥΦΟ ΝΕΡΟ

Όσο καιρό άνθιζε η κουτσουπιά, ο πίνακας γέμιζε μωβ άνθη,σύννεφα, θάλασσες, πουλιά, πρόσωπα, μάτια, συλλαβές, λέξεις.Άφησε να του πιάσει το χέρι και μαζί χάραζαν γλώσσα καιγλώσσες. Ο ήλιος, η θάλασσα, η κουτσουπιά, η άνοιξη, η μάνα,έγιναν γράμματα δι..

11,11€

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΠΙΔΟΤΑ

Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα "Λόγω Γραφής", με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη μου για μια καλαίσθητη παρουσίαση και μια ευγενική διαχείριση και επικοινωνία και προς αυτή την ίδια τ..

13,00€

ΔΑΙΔΑΛΟΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ - ΤΟΜΟΣ: 1

200 ποιητές και πεζογράφοι, μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων, αυτοανθολογούνται και συνθέτουν ένα πανόραμα ανθηρού, σύγχρονου ελληνικού λόγου...

7,00€

ΔΑΙΔΑΛΟΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ - ΤΟΜΟΣ: 2

200 ποιητές και πεζογράφοι, μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων, αυτοανθολογούνται και συνθέτουν ένα πανόραμα ανθηρού, σύγχρονου ελληνικού λόγου...

20,00€

ΔΑΙΔΑΛΟΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ - ΤΟΜΟΣ: 3

200 ποιητές και πεζογράφοι, μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων, αυτοανθολογούνται και συνθέτουν ένα πανόραμα ανθηρού, σύγχρονου ελληνικού λόγου...

30,15€

ΔΑΙΔΑΛΟΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ - ΤΟΜΟΣ: 4

200 ποιητές και πεζογράφοι, μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων, αυτοανθολογούνται και συνθέτουν ένα πανόραμα ανθηρού, σύγχρονου ελληνικού λόγου...

7,00€

ΔΕΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

Δεν είχε ακόμα πεθάνει. Καθώς βρισκόταν εκεί εξαντλημένος, ο νους του πήγε πίσω προσπαθώντας να συλλάβει την αρχή. Η αρχή βρισκόταν στην Κάρολ, σ' αυτό το κράμα των χρωματοσωμάτων που, πριν ακόμα γεννηθεί, δημιούργησε την εκπληκτική ομορφιά της και τ..

7,42€

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 1

..

8,46€

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Στην 100χρονη επέτειο του ΚΚΕ, η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό πρωτότυπου λογοτεχνικού έργου στις κατηγορίες ποίησης, διηγήματος, παιδικού διηγήματος, νουβέλας, θεάτρου, που εκφράζει -μέσα από τη σύγχρονη κοινωνική πραγμ..

18,00€

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

"...Ο Σαμπαχαττίν Αλή είναι δημιούργημα της πρώτης και ανοδικής εκείνης περιόδου της κεμαλικής επανάστασης και δημοκρατίας, οπόταν η Τουρκία είχε μπει στη λεωφόρο της εξέλιξης και της προόδου σ' όλους τους τομείς της εθνικής ζωής της. Η περίοδος αυτή..

12,00€

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ

Οι μεγάλες γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων αποτελούν σημαντική πηγή αφηγηματικής έμπνευσης για τους κορυφαίους Έλληνες κλασικούς συγγραφείς.Μαζί με τον κορυφαίο της ηθογραφικής μας πεζογραφίας Αλέξανδρο Πα..

15,50€

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ (Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ;)

Μια σειρά διηγημάτων που διερευνούν τον θεσμό της οικογένειας, της φιλίας και τις κλονισμένες σεξουαλικές σχέσεις. Με το άμεσο, απλό ύφος και με την κινηματογραφική τους ατμόσφαιρα, οι ιστορίες οικοδομούν ιδιαίτερους χαρακτήρες που αντιμαχόμενοι την ..

16,00€

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ

Η Τέχνη ομιλεί, καταγγέλλει, ονειρεύεται, με χρώματα, με εικόνες και με την διακαή επιθυμία του ανθρώπου να ανέβει ψηλότερα καταθέτοντας εαυτόν! Οι εκδόσεις Όστρια λαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών θα εκδίδουν σε μηνιαία βάση Ανθολόγια που αφορούν σ..

14,93€

ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ

Μία πένα και τελεία.Μία επιστολή που μόλις έλαβε τέλος στο χαρτί.Ένα αγόρι που γράφει στο φως του κεριού.Η δύναμη του ανθρώπου για μάθηση είναι τόσο μεγάλη που αγνοεί όλες τις αντίξοες συνθήκες.Μία παρέα παιδιών που κάνει εργασία συλλογική.Το ένα στυ..

6,90€

ΕΚ ΤΟΥ ΜΗ ΟΝΤΟΣ

Το βιβλίο είναι διαφορετικό από κάθε άλλη πολυφωνική έκδοση που έχει κυκλοφορήσει, είναι δε το αποτέλεσμα τόσο της προσωπικής πορείας των συγγραφέων που συμμετέχουν στην έκδοση, όσο και συλλογικής. Επί του ουσιαστικού όμως και πλέον σημαντικού, είναι..

14,50€

ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ

"Το θεόρατο νερό την άρπαξε τη νυφούλα, που ήταν τρεις μέρες μαναχά στεφανωμένη, που φόραγε τ` άσπρο το νυφικό της το φουστάνι, φκιασμένο με πολλές πήχες από κατάσπρο ατλάζι, και με τα μεσοφόρια της τα χασεδένια να πάρουν να φουσκώνουν μες στο νερό, ..

10,60€

ΕΛΕΝΗ Α. ΣΟΦΡΑ

..

7,16€