Θέατρο

Θέατρο

* Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΡΡΙΚΟΣ Ο ΣΤ' ΜΕΡΟΣ 1

Πάντα για τις σκλαβωμένες πατρίδες είναι χλωμός ο λόγος ο παλιός: "Εις οιωνός άριστος..." και περπατάει στο νου των υποδούλων, παίρνει μορφή Θεομήτορος και παρουσιάζεται λαμπρή οπτασία στη βοσκοπούλα της Λωραίνης και της δίνει εντολή να παρατήσει τα ..

10,00€

. ΔΥΟ ΟΥΤΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ

Τα θεατρικά έργα δεν είναι μόνο για να μας διασκεδάζουν! Πρέπει ταυτόχρονα με τη ψυχαγωγία που παρέχουν και να μας διδάσκουν! Αν αυτό που διδάσκουν είναι σωστό ή λάθος, αυτό θα έρθει να το δείξει το πλήρωμα του χρόνου, δηλαδή το κατά πόσο επίκαιρο κα..

9,95€

05:05

..

10,00€

10 ΕΝΤΟΛΕΣ, ΟΙ

..

6,50€

11 ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ

Η αγγελία Τζάκποτ Ζέστη! Ζέστη! Ζέστη! Ο ασφαλιστής Κομμέντια ή οι πανουργιες του Μπερτόλδου Η δίκη του Ορφέα και της Ευρυδίκης Ο θρύλος του Ανήλιαγου Ο μύθος της κατσίκας Ο μετανάστης Η υποταγή Γιατί ψηφίζω δεξιά..

12,17€

14 ΠΡΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΠΙΛΟΓΟ

Άντρας Α... Και για να εξηγηθώ: κάποιοι έχουν τα πανιά και άλλοι τα κουπιά. Εγώ είχα και τα δύο, συν όλον τον αέρα της Αυλίδας και την Ιφιγένεια ζωντανή. Μ' άρεσε να τρυπώ τις θυρίδες τα σύνεργά μου έλιωναν το πείσμα κάθε θησαυροφυλάκιου σ' Ελλάδα, Τ..

9,54€

16 ΚΑΙ 1 ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Παραχωρώντας τον ρόλο του πρωταγωνιστή στους προσεκτικά επιλεγμένους συνομιλητές του (Α. Μινωτής, Α. Συνοδινού, Λ. Καλλέργης, Κ. Γεωργουσόπουλος, Σ. Ευαγγελάτος, Ι. Καμπανέλλης κ.ά.), ο Κώστας Καστανάς, μέσα από τις διεισδυτικές του ερωτήσεις κατορθώ..

17,00€

170 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ (MOONWALK)

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο θάνατος του πατέρα της οικογένειας, ξαναφέρνει κάτω από την ίδια στέγη δύο αδερφές που έμεναν για χρόνια μακριά. Οι έντονες αντιπαραθέσεις και μια διαρκώς υποβόσκουσα ένταση δημιουργούν μια έκρυθμη κατάσταση..

10,60€

1923

..

15,00€

1990 - 2010, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΣΜΑ - ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η έκδοση ζωντανεύει βήμα βήμα τη διαδρομή του "Καλλιτεχνικού Οργανισμού Φάσμα - Απλό Θέατρο" από τη γέννησή του (1990) μέχρι σήμερα (2010). Φωτογραφίες, σκηνικά, κοστούμια, σκίτσα, ντοκουμέντα, αποσπάσματα κριτικών αλλά και κείμενα γραμμένα ειδικά γ..

40,19€

20 ΑΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ

Α. Πώς γίνεται να μη θυμάσαι τίποτα;Γ. Δεν θέλω να θυμάμαι.Α. Ούτε τη βροχή; Τα πλατιά πεζοδρόμια που γλιστρούσαν;Γ. Ούτε.Α. Πάντα σου άρεσε η βροχή. Θυμάσαι τα μεγάλα καφέ που χωνόμασταν για να σωθούμε;Γ. Δεν μ' αρέσουν τα μεγάλα καφέ.Α. Ήταν το πρώ..

9,00€

2047

Το "2047" είναι μια επαναστατική κωμωδία. Μας ταξιδεύει σ’ ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, όπου η απόλυτη δημοκρατία είναι στο απόγειο της. Αφού με διάφορους νόμους έχουν εξοντωθεί οι ανάπηροι, οι άστεγοι, οι ζητιάνοι και τα αυτιστικά ήρθε η ώρα να ..

5,28€

3 ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

..

10,00€

4 ΘΕΑΤΡΙΚΑ

Περιλαμβάνονται τα θεατρικά: - Πάλι χάλασε το ασανσέρ- Όταν ο... αποφάσισε να...- Μη την πονέσετε... σας παρακαλώ!- Αναπαυτήριο "Η Γαλήνη"Ετούτο το βιβλίο περιέχει τέσσερα θεατρικά έργα, το ένα απ' αυτά είναι μονόπρακτο.Όλοι εμείς που γράφουμε Θέατρο..

15,90€

4.48 ΨΥΧΩΣΗ

…Στις 18 Οκτωβρίου 2005, και έχοντας συμπληρωθεί έξι χρόνια από το θάνατό της, η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε στη στήλη «Διορθώσεις και Διευκρινίσεις» ένα απολογητικό κείμενο με το οποίο ζητούσε συγγνώμη από την οικογένεια και τον στενό φιλικό περίγ..

10,00€

60 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (ΚΕΔΡΟΣ)

Το στοργικό αυτό αφιέρωμα του «Κέδρου» στο Εθνικό Θέατρο σκεπάζει τις έξι δεκαετίες ενός πολυτάραχου βίου και μιας αδιάκοπης καλλιτεχνικής προσφοράς. Ένας σύντομος πρόλογος μας θυμίζει πως, πολύ πριν από την ίδρυση του δημοκρατικού Εθνικού, ο αιώνας ..

40,58€

7 ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

Οι "7 Αναζητήσεις" είναι ένα πολύπτυχο έργο, μια σπονδυλωτή παράσταση, με κείμενα ποιητικά ή και ρεαλιστικά, τα οποία αναζητούν ταυτότητες ανθρώπων, από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη.Η Ελλάδα της Μέσης Ανατολής, του εμφυλίου, της μετανάστευσης στ..

8,48€

7/24 Η Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΚΑ

Εσάς δεν σας έχει συμβεί ποτέ να νιώσετε πως τα πάντα είναι έτοιμα να ταιριάξουν μεταξύ τους, να αποκτήσουν νόημα, και τη στιγμή που νομίζεις πως το έπιασες, χωρίς να ξέρεις γιατί, το χάνεις...;Ένα ατύχημα στο κέντρο μιας πόλης είναι η αφορμή για τη ..

8,00€

8 ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Περιέχει τα θεατρικά έργα: "Ο φίλος" - "Οι απαλές νύχτες της δίδος Μνημοσύνης" - "Η ζούγκλα" - "Ο βρωμιάρης" - "Τα αδέλφια" - "Μπουλβάρ 1", "Μπουλβάρ 2" - "Σοκ" - "Θηλιά"...

18,76€

A CHILD OF GOLD

..

6,50€

AFRICAN GOTHIC. ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΚΛΑΙΝΕ

Tο έργο "African Gothic" της Reza de Wet, ένα νοτιοαφρικάνικο ψυχολογικό θρίλερ, γραμμένο το 1985, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως έργο-ορόσημο για το θέατρο της Νότιας Αφρικής. Δυο αδέρφια Μπόερ -λευκοί άποικοι αγρότες της Νοτίου Αφρικής- ζουν απομον..

10,60€

AMAZING THAILAND

Ένας γιος. Ένας πατέρας. Mια μάνα. Mια αδερφή. Ένας φίλος. Ένας συμμαθητής. Mια γκόμενα. Έλληνες. Kοράλλια. Aξύριστα κεφάλια. Kαι η ζούγκλα. Ποιος θα νικήσει;..

10,60€

ANCIENT GREEK DRAMA IN BRIEF

"Ancient Greek Drama in Brief" contains all the surviving ancient Greek tragedies and comedies, summarised and ordered alphabetically for easy reference. "Ancient Greek Drama in Brief" originates from two books by Giorgos Canonis, "Ancient Greek Come..

12,05€

ANGELSTATE

Έξι πρόσωπα σε κατάσταση limbo. Αντιμέτωπα με το ίδιο τους το σώμα, τις μνήμες τους και μια αμφίσημη εξουσία, αναζητούν αλήθειες. Ένα έργο για την επιθυμία, την απώλεια, τις ενοχές. Ένα έργο προκλητικό. Όχι με την έννοια ότι θέλει να σοκάρει. Αλλά γι..

8,48€

ANOTHER SPRING

..

3,06€

B.OUND

Το "B.OUND: Το σκηνικό που φοβάται" είναι ένα θέατρο που δρα. Είναι ένα θέατρο που εκπαιδεύει τηn κοινωνία. Είναι η κοινωνία των πολιτών που δημιουργεί. Δείχνει τρόπο και αποτέλεσμα. Κυρίως αποτέλεσμα, αυτό έχουμε ανάγκη, το αποτέλεσμα. Η πολυπρισματ..

7,96€

BAR GRECO

..

5,97€

BELLY DANCE

Στο παρόν βιβλίο θα μελετήσουμε απλές τεχνικές οι οποίες θα σας δώσουν την ευκαιρία να μάθετε τα βασικά του belly dance, έτσι όπως εγώ τα διδάχθηκα και τα εφάρμοσα στην πολυετή εμπειρία μου. Πρόκειται για έναν πρακτικό οδηγό για εσάς και τούς μαθητές..

30,00€

BELLΕΛΕΝ

"Σύγχρονες ιλαροτραγωδίες"Με τα δύο έργα που δημοσιεύονται εδώ, ο Δημήτρης Φοινίτσης έρχεται να εγγραφεί σε μια μακρά παράδοση κωμικής- σατιρικής αρχαιόθεμης δραματουργίας, η οποία, αν και ισχνότερη ποσοτικά σε σχέση με τη "σοβαρή", "δραματική" έως "..

6,36€

BERNARD-MARIE KOLTÈS

Ο Bernard-Marie Koltes γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1948 στο Metz, μια επαρχιακή πόλη στα βορειοανατολικά της Γαλλίας. Από το 1970 έως τον πρόωρο θάνατό του, το 1989, έγραψε και σκηνοθέτησε αρκετά θεατρικά έργα. Κυρίαρχο θέμα του αποτελεί το παράλογο τη..

6,47€

BERTOLT BRECHT. Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η Ποιητική της αποστασιοποίησης αποτελεί μία εισαγωγική κριτική μελέτη κάθετης ανάγνωσης και μύησης στο μπρεχτικό θεατρικό σύμπαν. Μία αναψηλάφηση στις καταβολές, στη διαρκώς εξελισσόμενη και διαλεκτική υπόσταση του οραματιστή «μίας νέας επιστημονική..

12,00€

BLACK LIST

Η "Black List - βρίζοντας τον λαό" της Βιβής Βασιλοπούλου κάνει άμεση αναφορά στον τίτλο του Peter Hanke "Βρίζοντας το κοινό", με αφορμή την περυσινή παράσταση στο Φεστιβάλ Αθηνών, όπου και είναι αφιερωμένο το βιβλίο.Το περιεχόμενο είναι βέβαια ελλην..

8,46€

BLINDFOLD: Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Το Blindfold είναι ένα θεατρικό κείμενο ενάντια στην αλαζονεία, το θράσος, την υποτίμηση, τη στέρηση ελπίδας. Μια καταγγελία εναντίον των μεθόδων επιβολής, συμμόρφωσης και υπακοής σε κανόνες με σκοπό την καταστολή των αντιδράσεων, το θρίαμβο της Αρχή..

9,95€

BLINK

Το "Blink" είναι η ιστορία δύο νέων ανθρώπων, της Σόφι και του Τζόνα, οι οποίοι ζουν στο σύγχρονο Λονδίνο. Δύο νέων στην πρώτη μετεφηβική τους νιότη, οι οποίοι μετακόμισαν στη μεγάλη πόλη από την επαρχία για να αποδράσουν από τα οικογενειακά τους τρα..

8,00€

BLOODY SARAH

Τη Σάρα Κέιν μου τη σύστησε μια παλιά φίλη ηθοποιός. Τότε συζητούσαμε γεμάτοι φιλοδοξίες και όνειρα για το ανέβασμα ενός θεατρικού έργου. Δίχως να εννοούμε τις δυσκολίες που σιγά-σιγά γίνονται αξεπέραστες, μετεωριζόμαστε ανάμεσα στο "Θάψτε τους Νεκρο..

16,28€

BREATH

..

7,42€

CAMILLE CLAUDEL: MUDNESS

"Το έργο του Γιάννη Λασπιά CamilClaudel: Mudness πραγματώνει στη σκηνή μια οφειλόμενη φανταστική συνάντηση των δύο ιδιότυπα μαρτυρικών γυναικών, της Καμίλ Κλοντέλ και της Κονστάνς Πασκάλ, που έζησαν στην ίδια εποχή και πέρασαν (η μία ως ψυχίατρος και..

8,48€

CLAVIGO

Για να πετύχει τους στόχους του στην ισπανική αυλή, ο φιλόδοξος και ταλαντούχος Κλαβίγκο εγκαταλείπει την αγαπημένη του Μαρί Μπωμαρσαί. Η Μαρί αρρωσταίνει από θλίψη, ο αδελφός της το μαθαίνει και έρχεται να πάρει εκδίκηση. Ζητάει το λόγο και φέρνει σ..

13,90€

CRAVE

C Ένα ωραίο πρωινό του ΜάηB Όχι δεν είναι αυτό.C Θα μπορούσες να είσαι η μητέρα μου.M Δεν είμαι η μητέρα σου.C Κουβαλάω αυτή την ενοχή και δεν ξέρω γιατί.A Μόνο ο Έρωτας μπορεί να με σώσει και ο Έρωτας με καταστρέφει.C Σ' ένα λιβάδι. Σ'..

8,49€