Manifesto


99 PLUS 1=100 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Αθλητισμός και ζωή είναι δρόμοι παράλληλοι. Μόνο που στον αθλητισμό το κόστος από ένα λάθος είναι απλά να "χάσεις" το παιχνίδι, ενώ στη ζωή συνήθως το τίμημα είναι υψηλότερο.Τα παιδαγωγικά παιχνίδια μαζί με την εισαγωγή στον αθλητισμό και την ανάπτυξ..

12,72€

FINIS GRAECIAE

Finis Graeciae ήταν ο τίτλος ενός κειμένου που δημοσίευσε ο Χρήστος Γιανναράς το 1986, πριν από εικοσιπέντε χρόνια, όταν στην χώρα μας μεσουρανούσε η made in Greece εκδοχή του σοσιαλισμού και στις πίστες ο Λευτέρης Πανταζής.Υπάρχει μια πάγια αναγνωστ..

7,96€

GRANDE FINALE ULTIMO

Τις τελευταίες μέρες εκείνου του Νοέμβρη είχε βάλει υποψηφιότητα για τον Αϊ-Γιάννη ο παππούς μου. Με φωνάζει το λοιπόν σπίτι και μου λέει: "Να ξεύρεις Σταμάτη, τούτη η Κυριακή είναι του Χριστού, η άλλη της Παναγιάς και η τρίτη είναι δική μου". Δεν έδ..

5,00€

«Ο ΤΑΞΕΙΔΙΩΤΗΣ»ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Αλέξανδρος Μωραϊτίδης.Κοιμήθηκε ενενήντα χρόνια πριν στο θαυμαστό νησί, ως Ανδρόνικος μοναχός. Τον κλείνουμε, στεγανά, σε μικρές παραγράφους. Με λέξεις κλισέ. Με ξυγίσματα, με κρίσεις, με βαριά λογύδρια. Άλλον αέρα ανάπνεε αυτός. Είτε στο καράβι για ..

8,00€

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Τα κείμενα που περιέχονται στο παρόν βιβλίο φιλοδοξούν να αναδείξουν διαστάσεις της πολιτικής ταυτότητας της χριστιανικής κοινότητας, αρχέγονης και σύγχρονης. Φωτίζουν πτυχές της εκκλησιαστικής εμπειρίας των χριστιανών, όταν οι τελευταίοι επέλεξαν να..

15,90€

ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ

Αναψυκτήριο εξ ορισμού, είναι τόπος αναψυχής, ξεκούρασης και φορές –γιατί όχι;– ψυχαγωγίας, καλύπτοντας μια μεγάλη κλίμακα ποικίλων δραστηριοτήτων, εξωραΐζοντας την αίσθηση του εσωτερικού και του εξωτερικού μας μικρόκοσμου. Άλλες πάλι, μπορεί να φέρε..

11,00€

ΑΝΤΙΔΩΡΟ

Το «Αντίδωρο», όπως κάθε ποιητική σύνθεσή μου, αντικατοπτρίζει ή/και συμπυκνώνει έναν ασίγαστο διάλογο -τη φορά ετούτη- με πρόσωπα της διακονίας και γεγονότα της θυσίας, χάρις των οποίων χαίρουμε την προνομία «ν' αναπνέουμε και να στοχαζόμαστε λέφτερ..

9,00€

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Η ένταση της συζήτησης για τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους παραμένει διαρκώς αμείωτη στον ελλαδικό δημόσιο λόγο, καθώς συνιστά ζήτημα πρόσφορο για πολέμους αξιών. Το Ινστιτούτο Συντηρητικής Πολιτικής (ΙΝΣΠΟΛ - conservatives.gr) παρουσιάζει την μελέτη..

11,94€

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ

Το βιβλίο αυτό δεν δίνει μια βιογραφία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Εστιάζει σε μια ιδιαίτερη διάστασή του, καίρια αλλά αγνοημένη από πολλούς. Εστιάζει στο οικουμενικό όραμά του, στην πολιτική θεολογία του για την πανανθρώπινη απελευθέρωση.Εξίσου συχνά α..

11,00€

ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΜΦΙΑΛΟ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Ο ποιητής το έχει αποφασίσει να παραμείνει έγκλειστος με τους προσφιλείς του νεκρούς, να παραμείνει κλεισμένος στον οίκο της ποίησης, να αφουγκράζεται, να καταγράφει, να μνημονεύει, να υπάρχει μέσα από την θλίψη και το πένθος, τα σήμαντρα των προγόνω..

4,54€

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ

Τα κείμενα προσπαθούν να μην αντιμετωπίζουν ρομαντικά την πραγματικότητα. Δεν επιχειρούν να μυθοποιήσουν το παρελθόν των αστικών οικισμών, να πουν ότι αυτό ήταν καλύτερο από το σημερινό παρόν -οι επιθετικοί προσδιορισμοί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ..

15,90€

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

H παρούσα μελέτη ξεκίνησε με την πρόθεση να συνδυασθεί η θεωρία με την πράξη της διδασκαλίας των φιλολογικών μαθημάτων και να καταδειχθεί ο ρόλος και των δύο. H πράξη της διδασκαλίας αποβαίνει μια γόνιμη δημιουργική διαδικασία, όταν από τη μια πλευρά..

11,94€

ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ

Κάτω από τον τίτλο "Δύσκολη αδελφοσύνη", ο οποίος παραπέμπει άμεσα στο Difficile liberte του Emmanuel Levinas, συστεγάζονται τρία κείμενα για την "Αδερφή μου" του Σταύρου Ζουμπουλάκη.Το πρώτο βιβλίο που εκδίδει το περιοδικό "Φρέαρ" δεν είναι ένα λογο..

4,97€

Η ΑΓΑΠΗ

Στο μικρό αυτό βιβλιαράκι θα βρείτε ελάχιστα ποιήματα του Γιόχαν Κρίστιαν Φρήντριχ Χαίλντερλιν, για την αγάπη κυρίως, θεμέλιο του κόσμου, που πάντοτε τείει να διασαλευτεί.Παρ` ότι ο Χαίλντερλιν είναι από τους μαγάλους ποιητές της Ευρώπης -για κάποιου..

9,00€

Η ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ

Το έργο του Απόστολου Εξάρχου, "Η δυστυχισμένη", εκτός από συγκλονιστικό, είναι για πολλούς λόγους ένα σημαντικό έργο. Τους λόγους αυτούς αξίζει να τους ανακαλύψει μόνος του ο αναγνώστης και κοντά σε αυτούς να προσθέσει κι εκείνους του Γρηγορίου Ξενό..

4,97€

Η ΕΙΚΟΝΑ

Η εικόνα και "Το σημειωματάρι του Γεροκαλαμένιου" είναι δυο πεζογραφήματα, κοινό στοιχείο των οποίων είναι ο Γεροκαλαμένιος, που στο πρώτο εμφανίζεται ως συμπρωταγωνιστής και στο δεύτερο ως καταγραφέας των αξιομνημόνευτων γεγονότων της περιόδου 1821 ..

4,97€

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΝΙΚΗΤΑ ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 2010 ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΥ

Το απόγευμα της 5ης Μαΐου του 2010 στη Σταδίου, ο Ιωάννης Αναγνώστου, υπάλληλος τραπέζης, γλυτώνει τη ζωή του και χάνει τα λογικά του. Έχοντας περάσει μια περιπέτεια σοβαρή με την ψυχική του υγεία, που τον έφερε να συνομιλεί με έναν από τους πιο γνωσ..

4,98€

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

"Αν εξετάσουμε τον θεμελιακό κοινωνικό μετασχηματισμό του οποίου είμαστε σήμερα μάρτυρες, θα διαπιστώσουμε ότι από το πνεύμα και τις πρακτικές της μεταπολεμικής "κοινωνίας της χρείας", της μετέπειτα "κοινωνίας της απόλαυσης" των δεκαετιών του '60, '7..

4,97€

Η ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ

Διατί, λοιπόν, ηττήθη ο ποιητής; Διατί παρεδόθη εις την διάκρισιν της εποχής; Ας μη του ζητάμε περισσότερα από ό,τι ημπορεί να δώση. Διότι και όταν ποζάρη ως ήρως, σπανίως είναι πολεμιστής. Τα όπλα της εποχής ήσαν ακαταμάχητα: η χίμαιρα και η δεσιδαι..

4,97€

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Ένα σύγχρονο σχολείο που ανταποκρίνεται στις παιδαγωγικές απαιτήσεις της κοινωνίας δεν μπορεί να εγκλωβίζεται σε μονολιθικές τάσεις και κατηχητικές πρακτικές, συγχέοντας τους ρόλους της εκκλησίας και του κράτους. Η παρεχόμενη Θρησκειακή Αγωγή στη Δευ..

19,91€

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ; ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ

Θεσσαλονίκη, ακούστηκε· είχα φτάσει. Σηκώθηκα, πιο προσεκτικός αυτή τη φορά, να μη χτυπήσω, το χέρι μου έψαξε, όπως το μπαστούνι του τυφλού στο κενό, τη βαλίτσα μου, όμως μάλλον την είχαν κλέψει. Εμπάς περιπτώσει, δε στενοχωρήθηκα τόσο για τα λιγοστά..

4,99€

ΚΑΠΟΤΕ Σ' ΕΚΛΑΙΕ ΛΑΟΣ

Εδώ δεν χωράν ούτε οι μεσοβέζικες σιωπές ούτε τα ψευτίσματα των επετειακών ρητορειών. Ο Παύλος Μελάς, μπαίνει στο εικονοστάσι του νεοελληνισμού ερήμην της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας. Και μπαίνει ξιφήρης, (εν ξιφήρεις θα έλεγε ο Θεόφιλος σε μας..

22,50€

ΛΑ

Δεύτερη ποιητική συλλογή για την Σοφία Πολίτου-Βερβέρη με τίτλο Λα, η οποία περιλαμβάνει και πάλι, κυρίως, ολιγόστιχα ποιήματα.Με εμφανή εκφραστική ωριμότητα η ποιήτρια αβίαστα καιριολεκτεί και κυριολεκτεί. Πρόσωπα και καταστάσεις που, συνήθως, πικρί..

7,00€

ΛΟΓΙΑ ΡΙΖΩΜΕΝΑ

Δυό με τρία ντεπόν, μολύβια. Επιστολές και χαρτικά για μελέτη. Πάνω στο μαθητικό τραπέζι με τα σβησίδια και τους χάρακες.Έξω κροτίζει ο τόπος. Όχι για τη συμφωνία του Eurogroup. Εκεί, "κρότ' σαν οι μπόσικ'". Αποκριάτικα μερεμέτια. Πώς λέει ο φίλος θε..

11,50€

ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΜΑΡΤΗΣ

ΠάειΠάει καιρός που αγκαλιαστήκαμεμια τέτοια ΆνοιξηΜε φωτιά και πόνο στις φλέβεςΠάειΠάει καιρός που αξιωθήκαμετην ΆνοιξηΑχνίζουν στο χώμα αμέτρητα φύλλαΠάειΠάει ο καιρός Πονάει η Άνοιξη..

8,50€

ΜΕΡΕΣ ΔΙΤΤΕΣ

Πάντα προσπαθούν οι άνθρωποι να μιλήσουν για τη αγάπη …να γράψουν για την αγάπη ... κουτοί που είναι ...πως να χωρέσει μια καρδιά μέσα σε μια πρόταση.... πως να πεις το σ αγαπώ με λέξεις ...και ας είναι πλεγμένες τόσο όμορφα μεταξύ τους σαν μαγ..

6,96€

ΜΠΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ;

Τα ζητήματα της νεοελληνικής ταυτότητας και παράδοσης είναι μια χρόνια εκκρεμότητα στον δημόσιο και ιδιωτικό μας βίο, που, όταν δεν αποφεύγουμε την διαπραγμάτευσή τους, ευτελίζονται σε μια απλοϊκή αντιπαράθεση μεταξύ "νεωτεριστών" και "συντηρητικών"...

11,00€

ΞΕΙΛΙΝΑ ΤΕΙΧΗ

..

4,97€

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ

Ίσως λόγω της μεγάλης χριστιανικής γιορτής, ίσως υπό την επίδραση ξενόγλωσσων αντίστοιχων υποδειγμάτων, ο συνήθως απαισιόδοξος Παπαδιαμάντης μας δίνει με τον "Αμερικάνο" (1891) μια συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία με αίσια κατάληξη.Ο ήρωας του δ..

7,00€

Ο ΜΗΤΗΣ

Το πεζογράφημα "Ο Μήτης" βγαίνει από το ίδιο ψυχικό υπόστρωμα [της Αγιάννας], σε φόρμα αφηγηματική, και ξετυλίγει εικόνες μιας αυτοβιογραφικής αφήγησης των πρώτων παιδικών χρόνων, στην Αγία Άννα. Ο παππούς, ο Μήτης, είναι η δυναμική και ανεξάντλητη π..

6,94€

Ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Αλέξανδρος Μωραϊτίδης. Κοιμήθηκε ενενήντα χρόνια πριν στο θαυμαστό νησί, ως μοναχός Ανδρόνικος. Τον κλείνουμε, στεγανά, σε μικρές παραγράφους. Με λέξεις κλισέ. Με ζυγίσματα, με κρίσεις, με βαριά λογύδρια.Άλλον αέρα ανάπνεε αυτός. Είτε στο καράβι για ..

8,00€

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΙΗΣΟΥΣ

Η μονογραφία "Ο Σύντροφος Ιησούς" δεν είναι μια θεολογική πραγματεία. Στην πραγματικότητα η μελέτη επιχειρεί να προσεγγίσει τους όρους ανάδυσης μιας τάσης εντός του ελλαδικού εκκλησιαστικού οργανισμού, αυτής των αριστερών ορθόδοξων χριστιανών. Πιο συ..

33,50€

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΟΥ PIER PAOLO PASOLINI

Στον Pier Paolo Pasolini δεν άρεσαν οι εύκολοι δρόμοι. Και δεν ξέπεσε ποτέ σε αυτούς.Άφησε σε άλλους τον εύκολο αντιφασισμό και μας κατέλειπε την διόλου δημοφιλή θεώρησή του. Με σεβασμό στην μνήμη αυτού του χαρισματικού και αδικοθανατισμένου ανθρώπου..

5,50€

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες κατέδειξαν την ιστορική συνέχεια του αθλητικού κινήματος όχι απλά σε επίπεδο αθλημάτων αλλά σε επίπεδο αξιών, πολιτισμού, σκέψης και προσέγγισης της ζωής. Με φορέα τον Ελληνικό λαό, το αρχαίο Ολυμπιακό ιδεώδες, α..

13,00€

Εμφάνιση 1 έως 40 από 63 (2 Σελ.)