Oasis Publications


3 ΜΕΛΕΤΕΣ: ΣΟΛΩΜΟΣ, ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΕΛΥΤΗΣ

Όπου και να σας βρίσκει το κακό, αδερφοί, όπου και να θολώνει ο νους σας, μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη... Οδυσσέας Ελύτης, "Το Άξιον εστί", "Τα Πάθη", ΙΑ΄ Προσεγγίζουμε το έργο αυτών των τριών συγγραφέων: του Διο..

10,60€

ΑΔΙΔΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Β΄ΚΑΙ Γ΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Το ανά χείρας βιβλίο απευθύνεται σε δύο κατηγορίες ανθρώπων με διαφορετικό στόχο για την καθεμία. Αρχικά, απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου με στόχο να τους παρέχει ένα επαρκές υλικό, ώστε να εργαστούν σε ρητορικά κείμενα και να εξασκηθούν τόσο στη μετά..

17,80€

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

Τώρα που η χώρα μας περνάει μια κρίση όχι μόνο πολιτική, αλλά και πολιτισμική, μέσα σε μια εδραιωμένη αντιπνευματικότητα, στους κόλπους της οποίας κυριαρχεί η μαρασμώδης ερασιτεχνία και όπου έχουν εγκαθιδρυθεί πολλές απατηλές πεποιθήσεις και εντυπώσε..

10,07€

ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΝΕ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ

Είκοσι τρεις γυναίκες από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες καταθέτουν την ψυχή τους και την αλήθεια τους...

15,90€

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΕΧΝΗ - ΤΟΜΟΣ: 1

Η αίσθηση του ωραίου και η καλλιέργεια των τεχνών υπήρξαν βασικές προαιώνιες ανάγκες ζωής για τον άνθρωπο. Το δίτομο έργο "Βυζαντινή Τέχνη" φιλοδοξεί να προσφέρει μια συνοπτική, αλλά εμπεριστατωμένη εικόνα της τέχνης στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία μέσα α..

23,32€

ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να συνεισφέρει στη συζήτηση αναφορικά με το πώς η γλωσσολογική ανάλυση μπορεί να συμβάλει στη διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος στο Δημοτικό σχολείο. Για αυτόν τον σκοπό, αναλύει θέματα που αφορούν τη σχέση μεταξύ Γλωσσολογ..

14,84€

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Οι συγγραφείς της Γραμματικής που κρατάτε στα χέρια σας αξιοποίησαν την πολύχρονη διδακτική τους πείρα χωρίς να ξεχάσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν ως μαθητές μελετώντας τη Γραμματική της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.Έτσι, ο αναγνώστης θα ξαφνιαστε..

23,90€

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΑ

Φιλία, αγάπη, φόβος, απληστία, μοναξιά, συλλογικότητα, ισότητα, απόρριψη διαφορετικότητα, απώλεια, αναζήτηση, πίστη, προσπάθεια, τόλμη, ελευθερία. Όλα συνυπάρχουν στην πολυπρισματική ζωή μας. Όλα αντανακλώνται στον καθρέφτη του εαυτού μας. Δέκα τρυφε..

10,60€

ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΑ ΓΛΥΚΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ

Τα "Ετερόκλητα γλυκά σε έναν σκληρό κόσμο", φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά του ωμού ρεαλισμού και της αχαλίνωτης φαντασίας, προετοιμασμένα εξ ολοκλήρου στο εργαστήριο της πραγματικής ζωής, διατηρούμενα επίκαιρα και πάντα φρέσκα, αποτελούν ένα εκρηκτι..

10,60€

Η ΑΣΗ ΝΤΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ (No 1)

Η Άση, η κίσσα με τα γαλάζια φτερά αισθάνεται μοναξιά. Εύχεται να υπήρχε κάποιος κοντά της για να παίξει μαζί του. Όταν, ένας θλιμμένος ελέφαντας την πλησιάζει, η Άση έχει μια ιδέα για να τον κάνει χαρούμενο. Σύντομα μοιράζεται την ιδέα της αυτή με π..

11,49€

Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η θεωρία της λογοτεχνίας, που απορρέει από τους στοχασμούς του Βαλερύ ή αυτούς των Ρώσων φορμαλιστών και η οποία είχε μια σημαντική εξέλιξη στην Ευρώπη, από το 1960 και μετά, μετέφερε κυρίως την προσπάθεια προβληματισμού πάνω σε έννοιες ή ερωτήματα ..

17,80€

Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΩΣ ΤΟ 2017

Το παρόν βιβλίο περιέχει συγκεντρωμένα και συστηματοποιημένα ανά παράγραφο όλα τα θέματα Φυσικής που τέθηκαν στις εξετάσεις:- Ημερησίων Λυκείων - Εσπερινών Λυκείων - Ημερησίων Λυκείων (Επαναληπτικές) - Εσπερινών Λυκείων (Επαναληπτικές) - Ομογενών από..

14,84€

ΚΙ ΕΓΙΝΕ Η ΣΙΩΠΗ ΟΡΜΗ

Με λεπτή ειρωνεία, άκρα ευαισθησία και αδιόρατο αυτοσαρκασμό πλανιέται ο Βαγγέλης Νέσσης στα δύσκολα μονοπάτια μιας ποίησης απλής, σεμνής, κάπου κάπου καθημερινής, ενίοτε οργισμένης, θωπευτικής και θεραπευτικής στη συλλογή "Κι έγινε η σιωπή ορμή", η ..

10,60€

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

"Ο καθένας σήμερα μπορεί να σκοτώσει με λέξεις, ο καθένας..." Ο Ignatius Letterman, ενενήντα δύο ετών πια αναπολεί τα χρόνια της φωτιάς και τις ένδοξες μέρες της θητείας του στο σώμα της Αστυνομίας. Όχι όμως μιας οποιασδήποτε Αστυνομίας, αλλά της μον..

13,78€

ΜΕΣΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

Ο συλλογικός τόμος Μέσα, Πληροφορία και Επικοινωνία στην ψηφιακή εποχή προσφέρει αυτή την τόσο αναγκαία διεπιστημονική προσέγγιση στα φαινόμενα των μέσων και της επικοινωνίας. Οι επιστήμονες, που υπογράφουν τα άρθρα, προέρχονται από ποικίλα επιστημον..

19,08€

ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

Χαμένη σε μια στιγμή του χρόνου, κάτω από τον φλογισμένο ήλιο του Ουέστ, η Θρυλική Τετράδα συνεχίζει τις περιπέτειές της...Τέσσερις καβαλάρηδες να χάνονται στον ορίζοντα μετά το τέλος -ή την αρχή;- κάθε περιπέτειας, υπό το βλέμμα της μυστηριώδους μορ..

14,00€

ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ (No 2)

Μία σούπερ περιπέτεια, με μυστήριο, δράση, παρανόμους, μα και ανθρώπους που, έστω και αργά, καταλαβαίνουν τα λάθη τους• και αλλάζουν. Και ακόμα μία, σούπερ περιπέτεια, που εκτυλίσσεται κάτω από τον φλογισμένο ήλιο του Ουέστ και τα σκοτάδια της ανθρώπ..

10,00€

ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ (No 3)

Είναι φορές που το κακό δεν είναι κάτι αόριστο, αλλά έχει πρόσωπο, σάρκα και οστά.«Ελ Καπιτάν!», λένε με τρόμο –και με δέος– άνθρωποι στα πιο απομακρυσμένα μέρη, αλλά και πόλεις, του επικίνδυνου και σαγηνευτικού Ουέστ. «Ελ Καπιτάν!», ψιθυρίζει μερι..

10,00€

ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ (No 5)

Κάθε πόλη έχει τα μυστικά της, κανένα όμως δεν είναι τόσο τρομερό όσο αυτό της Λόνελυ Τάουν.Στην πόλη του τρόμου, ο Τζιμ Άνταμς σώζεται από βέβαιο θάνατο· για να διαπιστώσει ότι υπάρχουν πράγματα χειρότερα από τον θάνατο.Στα πέριξ αυτής, ο Πεπίτο Γκο..

10,00€

ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΠΕΤΑΣ

Η Ολίβια-Καρολάιν Φρίξενμπρουχ Μιχαηλίδη αναχωρεί από το Αμβούργο της Γερμανίας για το πρώτο μεγάλο ταξίδι της ζωής της. Στην ηλικία των δεκαεπτά αποφασίζει να επισκεφθεί την Ελλάδα, με προορισμό ένα μικρό παραδοσιακό χωριό, το Σολέτο. Μοναδικός της ..

12,93€

ΝΙΚΗΤΑΣ ΝΗΦΑΚΗΣ (1753-1827)

Η δράση του Νικήτα Νηφάκη, ή Νήφου, ή Νυμφάκη εκτείνεται στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα. Αυτό το χρονικό διάστημα ταυτίζεται με τη σημαντικότερη καμπή της Νεοελληνικής ιστορίας. Είναι η περίοδος της σύλληψης της ιδέας, της προετοιμασ..

23,32€

ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ

Ξαναδιαβάζοντας σήμερα το έργο του Αντώνη Σαμαράκη, δεν μπορεί παρά να αισθανθεί κανείς πως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Σκοτεινά σύννεφα αναβίωσης του ολοκληρωτισμού και του πολέμου πλανώνται σήμερα στην Ευρώπη και στον κόσμο. Ο φόβος για το μέλλον τη..

13,78€

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Το νέο λογοτεχνικό δημιούργημα του Βαγγέλη Γεωργάκη αποτυπώνει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με αλληγορική μαεστρία καθώς ο πολυεπίπεδος χαρακτήρας του έργου προσφέρει απλόχερα πολλαπλές ερμηνευτικές προσεγγίσεις στον αναγνώστη.Με αφορμή έναν κ..

14,83€

ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟ

Ένα συλλογικό πολυφωνικό μοιρολόι που πάει πέρα από το θρήνο.Το ανά χείρας βιβλίο δεν επιδέχεται ταξινόμησης και κατηγοριοποίησης. Είναι ένα συλλογικό πολυφωνικό μοιρολόι, που δεν μένει ωστόσο στο θρήνο, αλλά, όπως ταιριάζει στον εκλιπόντα, περνά από..

13,78€

ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΗΛΙΟΣΤΑΛΑΚΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ

Σε αυτό το νοερό ταξίδι που μας προτείνει η Αλεξία Χαρούπα, είναι o Όμηρος, ο Ελύτης, ο Παλαμάς, ο Σεφέρης, ο Καβάφης που μας ακολουθούν, είναι ο Saba, ο Ungaretti, ο Δάντης, ο Leopardi, ο Carducci, ο D'Annunzio, γιατί το βιβλίο της συγγραφέως αυτή τ..

13,78€

ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ

Η σκοτεινή λογοτεχνία συμβολίζει τη δεκάτη τρίτη ώρα, την ώρα που είναι πέρα από τον χρόνο, τον κόσμο που είναι πέρα από την πραγματικότητα. Δεκατρείς ιστορίες που ξεκινούν μέσα σ' ένα άκρως ρεαλιστικό περιβάλλον για να εξελιχθούν απρόσμενα σε κάτι ε..

10,60€

ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: Η ΑΝΕΜΟΡΡΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ

Όταν ανέτρεξα για πρώτη φορά στο χρονοντούλαπο της ψυχής μου, αναζητώντας τις παιδικές μου αναμνήσεις και άρχισα βήμα βήμανα σκιαγραφώ την πτυχή κάθε θεματικής ενότητας, αρχίζοντας από την ιστορική αναδρομή και συνεχίζοντας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς,..

13,78€

ΦΑΕΘΩΝ

Εκείνα τα παλιά έπιπλα οι τεχνίτες δεν τολμούν πια εύκολα να αγγίξουν, όμως η Πόπη Μανιφάβα-Μαντζούκη τολμά αρχαία -και πάντα νέα- αισθήματα και πόνους και ερωτήματα να πλέξει μέσα στους στίχους της.Η άνοιξη που πάντα προσδοκούμε, μέσα από την τέχνη ..

10,60€

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

Το βιβλίο "Ψηφιακά Παιχνίδια: Φιλοσοφικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αναζητήσεις", είναι ένα εισαγωγικό εγχειρίδιο που απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες και όσους ενδιαφέρονται για το πεδίο έρευνας των Ψηφιακών Παιχνιδιών. Σε αυτόν τον πρώτο τ..

16,43€

DIE ODYSSEE VON ERIC

Eric ist ein junger Delfin, der glucklich mit seiner Familie in einer Gruppe von hundert Delfinen im weiten Meer lebt. Eines Tages zerstort ein gro?es Schiff seine heile, sorglose Welt. Viele Harpunen toten die ganze Gruppe der Delfine.Aurelia, eine ..

15,40€

ΓΚΡΕΙΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΠΙ

Στην παγωμένη Ανταρκτική ζουν ευτυχισμένες, ανάμεσα σε άλλες φώκιες Γουέντελ, η μαμά Γκρέις και η μικρή Ρούμπι. Με χαρές και παιχνίδια πάνω στα παγόβουνα γλιστρούν πότε από δω και πότε από κει.Ξαφνικά, όλα ανατρέπονται! Καθώς η Γκρέις μαζί με τις άλλ..

15,40€

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΙΚ

Ο Έρικ, ένα μικρό δελφίνι, ζούσε ευτυχισμένος στη θάλασσα, ώσπου ένα μεγάλο πλοίο τάραξε την παιχνιδιάρικη ζωή του. Εκατοντάδες βέλη εκτοξεύθηκαν από τους ανθρώπους του πλοίου και χτύπησαν το κοπάδι των δελφινιών καθώς και την οικογένεια του Έρικ.Για..

15,40€

Εμφάνιση 1 έως 32 από 32 (1 Σελ.)