Sestina


D.J. TRACKS 1-45: ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΥΡΙΣΜΟΥ

"JAMES JOYCE, CHAMBER MYSIC, XXVIII": Τραγούδια μη μου λες λυπητερά, μη λες ότι η αγάπη θα πεθάνει, λησμόνησε τη λύπη μια φορά και πες, η φευγαλέα αγάπη φτάνει. Τραγούδησε τον ύπνο το βαθύ των εραστών που πέθαναν και πάνε και την αγάπη που θα κοιμηθε..

12,72€

MA DONNA PETRA

Ένα δοκίμιο για το Δάντη, τη Βεατρίκη και το συναρπαστικό κόσμο που ξεπηδά από τις σελίδες του, σε συνομιλία με τις δικές του Πέτρινες Ρίμες...

10,55€

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

Προσπαθώντας να εντοπίσει καθ' όλη τη διάρκεια του ογδόου αιώνος το Πάσχα, ο Βέδδας ο Αιδέσιμος παρασύρθηκε από μια παλίρροια άγχους στην οποία οφείλουμε λεπτές αστρονομικές παρατηρήσεις, προπάντων όμως την ύπαρξη παλαιοημερολογιτών... Έντρομος πράγμ..

9,50€

ΓΑΤΟΚΡΑΤΙΑ Η΄ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ (ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ)

Σκέφτομαι όλες τις φορές που έκατσα σε άλλη καρέκλα για να μην ενοχλήσω το γατί, που έφερα από άλλο δωμάτιο καρέκλα για να μην ενοχλήσω το γατί· πως προχτές στάθηκα σκυμμένη πάνω από το λάπτοπ για να στείλω ένα e-mail προκειμένου να μη διακόψω το Ρού..

15,90€

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ

Όταν πέφτω, πέφτω. Καθολικά. Η καρδιά μου· τενεκεδάκι που κλωτσάνε εναλλάξ τ' αγόρια μέχρι να φτάσουν, για να μην τους φανεί η διαδρομή. Κολοσσός με κλειστά τα πόδια, είναι. [Από την έκδοση] ΠΤΩΣΗ ΜΟΥ Η ΓΕΝΙΚΗ ΒΕΝΛΑΦΑΞΙΝΗ, ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣ..

9,01€

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η Emily Augusta Andrews, κατοπινή κυρία Patmore, ήταν μια υποδειγματική νεαρή γυναίκα, που θα εξελισσόταν, κατά τα προβλεπόμενα, σε υποδειγματική σύζυγο: προερχόταν εξάλλου από ευυπόληπτη οικογένεια -ο πατέρας της υπήρξε δάσκαλος του John Ruskin-, ήτ..

12,72€

Η ΠΑΡΤΙΔΑ ΑΜΛΕΤ

Λογοτεχνικό δοκίμιο για τον Μπορίς Παστερνάκ με εμβόλιμα ποιήματά του σε μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου και Γιώργου Κοροπούλη...

10,55€

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

Ζούσε στην όχθη ενός μεγάλου ποταμού με βαθιά νερά, που κυλούσε πάντοτε σιωπηλά προς έναν αχανή ανεξερεύνητο ωκεανό. Κυλούσε από τις απαρχές του κόσμου. Η κοίτη του είχε εκτραπεί κάποιες φορές προς καινούργια κανάλια, αφήνοντας τα παλιά αποξηραμένα κ..

5,30€

Ο ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΜΗΛΙΑ

..

7,91€

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ

Μπορώ να γράψω για τα ξύλα πως με κουράζουν, αλλά μ' αρέσει να τα μαζεύω. Μ' αρέσει να πηγαίνω και να 'ρχομαι, φορτωμένη. Να κουβαλάω πράγματα χρήσιμα, που θα με ζεστάνουν το χειμώνα. Μ' αρέσει να κουβαλάω τα ξύλα, αντί για τις σκέψεις που κουβαλάω σ..

12,72€

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΛΕΤΑ

Η παρούσα δοκιμή αποβλέπει σε μια συνθετική θεώρηση του παιγνίου της ρουλέτας. Αντλεί τις πηγές της από διάφορα μεταξύ τους πεδία και συναρθρώνεται σε τρία μέρη και ένα παράρτημα.- Το Πρώτο Μέρος αποτυπώνει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του παιγνίου και..

11,93€

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΠΟΥ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΕΙΤΑΙ

Αρχές Δεκεμβρίου του 1945, ο Malcolm Lowry και η δεύτερη σύζυγός του, Margerie Bonner, ταξίδεψαν αεροπορικώς από το Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας στην Πόλη του Μεξικού. Κατέφθασαν με λεωφορείο στην Κουαρνεβάκα, όπου ο Lowry είχε ζήσει με την πρώ..

15,83€

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΑΝΑ, ΕΤΑΙΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ

Λογοτεχνικό δοκίμιο για τις εταίρες στο Παρίσι του 19ου αιώνα, με αναφορές στον Μπαλζάκ, στο Δουμά κ.α. και αντίστοιχη εικονογράφηση...

12,72€

ΤΟ ΕΣΩ ΧΑΡΑΓΜΑ: 1975 - 2015

Μπορεῖ στό τέλος νά σέ λυπηθεῖ·νά λιώσει στό στόμα τό χῶματό αἷμα νά κυλήσει στις φλέβες ξανά.Νά σοῦ δοθεῖ τό μονάκριβο ποίημα.Η Άντεια Φραντζή εγγράφει το προσωπικό της ιδίωμα στη μακρά παράδοση της ''γυναικείας γραφής'' που ωστόσο ξεπερνά τον ''έμφ..

18,02€

Εμφάνιση 1 έως 16 από 16 (1 Σελ.)