ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΠΗΓΗ

Η έκδοση ενός βιβλίου είναι ένας τρόπος για να μοιραστεί ο συγγραφέας τις σκέψεις του, τα συναισθήματα και συχνά ακόμη και τα βιώματά του με το αναγνωστικό κοινό. Η αγάπη για το βιβλίο είναι η κινητήριος δύναμή μας και θέλουμε να δώσουμε στους συγγραφείς την ευκαιρία να εκδώσουν το πνευματικό τους δημιούργημα και να δημιουργήσουν ένα ποιοτικό έργο που θα μείνει εντυπωμένο στη μνήμη των αναγνωστών.

Στις εκδόσεις Βιβλιοπηγή δεν εκδίδουμε απλώς το έργο ενός συγγραφέα, αλλά φροντίζουμε και για την μετέπειτα προώθησή του, δημιουργώντας πάντα την κατάλληλη καμπάνια μάρκετινγκ σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε βιβλίου.

Ο συγγραφέας για εμάς είναι εξίσου σημαντικός με το έργο του. Έτσι, είμαστε διαρκώς σε επικοινωνία μαζί του με στόχο την προώθηση του έργου του ενώ τον ενημερώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα (ανά τετράμηνο) σχετικά με τις πωλήσεις του.

Οι εκδόσεις Βιβλιοπηγή είναι κάτι καινοτόμο και πρωτοποριακό για την εποχή του. Δεν είμαστε ένας συνηθισμένος εκδοτικός οίκος.

Σεβόμαστε το πνευματικό έργο των συγγραφέων και φροντίζουμε μέσα από μια άριστη συνεργασία μαζί τους να τους βοηθήσουμε να μοιραστούν το έργο τους με το αναγνωστικό κοινό. Πιστεύουμε ότι κανένα πνευματικό έργο δεν γράφτηκε για να μείνει κλεισμένο στο συρτάρι του συγγραφέα. Κάθε έργο έχει τη δική του αξία κι αξίζει να εκδοθεί.

Μοιραστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας με όλους. Γίνετε κι εσείς μέλος των εκδόσεων Βιβλιοπηγή!

Κάθε συγγραφέας που επιθυμεί να εκδώσει το έργο του είναι σημαντικό να κάνει πρώτα κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένας συγγραφέας προκειμένου να κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του είναι απλή. Εκτυπώνετε ένα αντίτυπο του έργου σας και το τοποθετείτε σε ένα φάκελο. Στη συνέχεια, στέλνετε το φάκελο συστημένο προς τον εαυτό σας μέσω ταχυδρομείου.

Όταν παραλάβετε το φάκελο, δεν θα πρέπει να τον ανοίξετε. Θα πρέπει να τον κρατήσετε κάπου σφραγισμένο. Ο συγκεκριμένος φάκελος θα ανοιχτεί μόνο από δικηγόρο και μόνο αν χρειαστεί να υπερασπιστείτε τα πνευματικά σας δικαιώματα επί του συγκεκριμένου έργου.

Ένας άλλος τρόπος είναι να γίνει η κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων του βιβλίου με τη βοήθεια ενός συμβολαιογράφου.

Όποιο τρόπο κι αν επιλέξετε, τα πνευματικά σας δικαιώματα για το συγκεκριμένο έργο θα κατοχυρωθούν.

Οι εκδόσεις Βιβλιοπηγή προσπαθούν να απαντούν σε όλους τους συγγραφείς που ενδιαφέρονται να εκδώσουν το έργο τους εντός 1 μήνα.

Στείλτε μας κι εσείς το δικό σας έργο προς έγκριση συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα υποβολής έργου. Εμείς θα διαβάσουμε προσεκτικά το έργο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό ώστε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την έγκρισή του.

Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την έκδοση ενός βιβλίου εξαρτάται από τις εργασίες που απαιτούνται για την προετοιμασία του. Συνήθως οι διαδικασίες για την έκδοση ενός βιβλίου δεν υπερβαίνουν τους 4 μήνες ακόμη και σε περιπτώσεις όπου απαιτείται εικονογράφηση του βιβλίου.

Ο συγγραφέας είναι ο δημιουργός του βιβλίου και γι’ αυτό το λόγο οι εκδόσεις Βιβλιοπηγή λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τα σχόλια και τις επιθυμίες του συγγραφέως καθ’ όλη τη διάρκεια της έκδοσης του βιβλίου. Οι έμπειροι συνεργάτες μας βρίσκονται πάντα σε άμεση επικοινωνία με τον συγγραφέα ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο τελικό αποτέλεσμα που θα τραβήξει την προσοχή του αναγνωστικού κοινού και θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις του βιβλίου.

Οι εκδόσεις Βιβλιοπηγή είναι ένας εκδοτικός οίκος που σέβεται τον συγγραφέα και βρίσκεται πάντα σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία μαζί του. Όλα τα βιβλία που γίνονται δεκτά προς έκδοση από τις εκδόσεις Βιβλιοπηγή περνούν από όλα τα απαραίτητα στάδια ώστε να διασφαλιστεί η έκδοση ενός βιβλίου υψηλής ποιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, τα απαραίτητα στάδια που ακολουθούνται πριν την έκδοση κάθε βιβλίου που γίνεται δεκτό από τις εκδόσεις Βιβλιοπηγή είναι τα εξής:

 Επιμέλεια κειμένου: Οι εκδόσεις μας αναλαμβάνουν την επιμέλεια του κειμένου, φροντίζοντας να μην υπάρχουν γλωσσικά κι εκφραστικά λάθη που δυσχεραίνουν το νόημα. Η σωστή χρήση της γλώσσας είναι σημαντική ώστε το βιβλίο να κάνει καλή εντύπωση στον αναγνώστη και να τον προϊδεάσει θετικά για να αγοράσει και να διαβάσει το βιβλίο. Ένα βιβλίο που περιέχει ορθογραφικά ή άλλα γλωσσικά λάθη προδιαθέτει αρνητικά τον αναγνώστη και τον αποτρέπει από την αγορά του εν λόγω βιβλίου.

 Σελιδοποίηση και οργάνωση του βιβλίου: Φροντίζουμε να σελιδοποιήσουμε σωστά το βιβλίο διότι η οργάνωση είναι το κλειδί που προδιαθέτει τον αναγνώστη θετικά και τον κάνει να καταλάβει ότι πρόκειται για ένα βιβλίο καλής ποιότητας και για μια προσεγμένη έκδοση.

 Δημιουργία εξώφυλλου, οπισθόφυλλου και ράχης: Το κυριότερο τμήμα που σχετίζεται με την προώθηση ενός βιβλίου είναι η δημιουργία ενός καλαίσθητου εξώφυλλου, οπισθόφυλλου και μιας προσεγμένης ράχης. Ο αναγνώστης προκειμένου να αποφασίσει αν θέλει να αγοράσει ή να διαβάσει ένα βιβλίο πάντα εστιάζει στο εξώφυλλο και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. Μια ενδιαφέρουσα κι ελκυστική περίληψη στο οπισθόφυλλο είναι ικανή να πείσει τον αναγνώστη σε συνδυασμό με ένα όμορφο εξώφυλλο. Βέβαια, πολλές φορές ο αναγνώστης δεν έχει πρόσβαση στο εξώφυλλο του βιβλίου αλλά το πρώτο πράγμα που βλέπει είναι η ράχη του βιβλίου που είναι στοιβαγμένο στη βιβλιοθήκη ενός βιβλιοπωλείου. Για αυτό το λόγο η δημιουργία της ράχης του βιβλίου πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη επιμέλεια. Οι εκδόσεις Βιβλιοπηγή γνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το εξώφυλλο, το οπισθόφυλλο και η ράχη για ένα βιβλίο αναθέτουν αυτό το στάδιο της έκδοσης σε έμπειρους ειδικούς κι έτσι, εξασφαλίζουν το βέλτιστο αποτέλεσμα για εσάς.

 Εκτύπωση: Αφού ολοκληρωθούν τα στάδια προετοιμασίας του βιβλίου, αυτό τυπώνεται σε χαρτί καλής ποιότητας και παράγεται μια προσεγμένη έκδοση που μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να του προκαλέσει την επιθυμία να αγοράσει και να διαβάσει το βιβλίο.

Όλα αυτά τα στάδια, φυσικά, αποτελούν μόνο την αρχή από ένα ταξίδι που μόλις ξεκινάει για κάθε βιβλίο. Οι εκδόσεις Βιβλιοπηγή γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία των δημοσίων σχέσεων για την προώθηση ενός βιβλίου και φροντίζουν το αναγνωστικό κοινό να ενημερωθεί σχετικά με την έκδοση του βιβλίου σας και να του προκληθεί η επιθυμία να το διαβάσει.

Αυτό το καταφέρνουμε χρησιμοποιώντας πολλές διαφορετικές στρατηγικές μάρκετινγκ που μπορούν να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατ’ αρχάς, αποστέλλονται δελτία τύπου σχετικά με την κυκλοφορία του βιβλίου σας και στη συνέχεια, προωθούμε το βιβλίο σας φροντίζοντας να γραφτούν κριτικές σχετικά με αυτό. Οι εκδόσεις Βιβλιοπηγή εξασφαλίζουν για τον συγγραφέα συνεντεύξεις σχετικά με το βιβλίο του και τον βοηθούν να οργανώσει εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις ώστε να καταστεί το βιβλίο γνωστό στο αναγνωστικό κοινό.

Η διοργάνωση διαγωνισμών αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο για τη σωστή προώθηση του βιβλίου, καθώς το αναγνωστικό κοινό ενημερώνεται σχετικά με την κυκλοφορία του βιβλίου και του προκαλείται το ενδιαφέρον να το διαβάσει.

Από μια σύγχρονη στρατηγική μάρκετινγκ δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η προώθηση στα κοινωνικά δίκτυα. Οι εκδόσεις Βιβλιοπηγή γνωρίζουν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα κοινωνικά δίκτυα στη σύγχρονη εποχή κι έτσι, διασφαλίζουν την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών σχετικά με νέες κυκλοφορίες κι εκδηλώσεις.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους που χρησιμοποιούμε για να προωθήσουμε το βιβλίο σας και να το κάνουμε γνωστό στο αναγνωστικό κοινό. Βέβαια, οι εκδόσεις Βιβλιοπηγή χρησιμοποιούν πολλές επιπλέον στρατηγικές και τεχνικές, προκειμένου να εξασφαλίσουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τα βιβλία που εκδίδουν και για τους συγγραφείς τους.

Οι εκδόσεις Βιβλιοπηγή εκδίδουν βιβλία καλής ποιότητας και φροντίζουν για την προώθησή τους με άριστες δημόσιες σχέσεις. Έτσι, ο συγγραφέας καλείται να συνδράμει ένα μικρό ποσό, το οποίο αποτελεί στην ουσία καλή επένδυση για τη μελλοντική επιτυχία του έργου του, εφόσον οι άριστες δημόσιες σχέσεις μας μπορούν να συμβάλλουν στη γρήγορη απόσβεση του εν λόγω ποσού.

Για να δείτε το ενδεικτικό κόστος για την έκδοση του δικού σας βιβλίου, αρκεί να συμπληρώσετε σωστά τα πεδία στον αυτόματο υπολογιστή κόστους έκδοσης. Το τελικό κόστος ενδέχεται να διαφέρει ελαφρώς.

Το ποσοστό που αναλογεί στα συγγραφικά δικαιώματα είναι το 20% επί της λιανικής τιμής των πωληθέντων βιβλίων. Επισημαίνεται ότι ο συγγραφέας δικαιούται ποσοστό μόνο για τα βιβλία που έχουν πουληθεί κι όχι για αυτά που έχουν δοθεί για δωροθεσία ή βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία χωρίς να έχει ακόμη πραγματοποιηθεί πώλησή τους.

Η αποπληρωμή των συγγραφικών δικαιωμάτων πραγματοποιείται τρεις φορές το χρόνο, δηλαδή κάθε τετράμηνο (κάθε Απρίλιο, Αύγουστο και Δεκέμβριο) και ο συγγραφέας ενημερώνεται αντίστοιχα σχετικά με τις πωλήσεις των βιβλίων του.

Με την έκδοση του βιβλίου του ο συγγραφέας δικαιούται πέντε δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου του. Αν ο συγγραφέας επιθυμεί επιπλέον αντίτυπα, μπορεί να τα αγοράσει από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο με 35% έκπτωση. Επί των βιβλίων που αγοράζει ο ίδιος ο συγγραφέας με έκπτωση 35% δεν δικαιούται ποσοστό, καθώς αυτό έχει ήδη ενσωματωθεί στην έκπτωσή του.

Οι αναγνώστες μπορούν να προμηθευτούν τα βιβλία από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο ή να τα παραγγείλουν από όποιο άλλο βιβλιοπωλείο εκείνοι επιθυμούν. Οι εκδόσεις Βιβλιοπηγή συνεργάζονται με όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδος και φροντίζουν το αναγνωστικό κοινό να έχει πάντα πρόσβαση στα βιβλία σας.

Προκειμένου να διασφαλιστεί μια καλή συνεργασία ανάμεσα στον συγγραφέα και στον εκδοτικό οίκο, ο συγγραφέας υπογράφει ένα συμβόλαιο με το οποίο διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του, αλλά εκχωρεί τα εκδοτικά δικαιώματα του έργου του στις εκδόσεις Βιβλιοπηγή.

Αφού το έργο σας εγκριθεί από τις εκδόσεις Βιβλιοπηγή, θα σας αποσταλεί με μέιλ το συμβόλαιο, ώστε να το διαβάσετε και να ενημερωθείτε σχετικά με τους όρους που καθορίζουν τη μεταξύ μας συνεργασία.

Στη σύγχρονη κοινωνία οι αναγνώστες που προτιμούν να στρέφονται προς το ηλεκτρονικό βιβλίο διαρκώς αυξάνονται. Έτσι, οι εκδόσεις Βιβλιοπηγή φροντίζουν να δημιουργούν ebook για τα βιβλία των εκδόσεών τους αν ο συγγραφέας επιθυμεί την κυκλοφορία του έργου του σε ψηφιακή μορφή. Το αναγνωστικό κοινό έχει πρόσβαση στα ebook μέσα από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο.

Οι εκδόσεις Βιβλιοπηγή προωθούν εξίσου τόσο την έντυπη όσο και την ψηφιακή μορφή των βιβλίων που εκδίδουν, εφαρμόζοντας ειδικές στρατηγικές μάρκετινγκ που μπορούν να δώσουν ώθηση στις πωλήσεις του βιβλίου σας.Στις εκδόσεις Βιβλιοπηγή είμαστε ευέλικτοι προκειμένου να βοηθήσουμε ταλαντούχους συγγραφείς να εκδώσουν το έργο τους. Συζητήστε μαζί μας τις δικές σας ανάγκες μετά την αξιολόγηση και έγκριση του έργου σας και εκδώστε κι εσείς το δικό σας βιβλίο!


Κανένα πνευματικό έργο δεν γράφτηκε για να μείνει κλεισμένο στο συρτάρι του συγγραφέα. Κάθε έργο έχει τη δική του αξία κι αξίζει να εκδοθεί. Μοιραστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας με όλους. Γίνετε κι εσείς συγγραφέας των εκδόσεων Βιβλιοπηγή!